Start klare for semifinalen

..og Molde vil anke

(VG NETT) Start er klare for semifinalen i fotball-NM. Det ble klart da NFF tok klagen fra sørlendingene til følge, etter at laget opprinnelig tapte kvartfinalen mot Molde 3-4.

Start leverte inn protest etter at Molde byttet inn Martin Andresen uten at han var oppført på dommerkortet. Oppmannen i Molde FK hadde glemt å føre opp Andresen på dommerkortet før kampstart, og dermed benyttet Molde en spiller som etter regelverket ikke var spilleberettiget.

NFF offentliggjorde mandag en pressemelding hvor Molde blir diskvalifisert på grunn av regelbruddet, og seieren tilkjent Start.

- Vi er veldig skuffa over at en fotballkamp kan bli avgjort andre steder enn på banen, og vil forberede en anke i løpet av dagen eller morgendagen, sier formann i Molde FK, Einar Sekkeseter, til VG Nett.

- Hvis noen bør ha en emmen smak i munnen i denne sammenhengen er det Start. Men problemet er utformingen av regelverket, sier en skuffet Sekkeseter.

- Har en god sak

Sportslig leder i Molde FK, Olav Boksasp, tror klubben er uenig i NFFs avgjørelse, men tar avgjørelsen til etterretning.

- Vi er lettere rystet i grunnmuren, og vurderer en anke. Hvis vi anker så gjør vi det fordi vi tror vi har en god sak, sier Boksasp.

Boksasp har snakket med oppmannen som glemte å føre opp Andresen på dommerkortet.

- Han tar det like tungt som meg, men dette er noe som angår hele klubben. Vi har ikke gitt opp.

- Klare regler

- Det er så klare regler på dette området at avgjørelsen er som vi hadde forventet, sier daglig leder i Start, Per Emil Wikøren, til VG Nett.

- Jeg synes oppriktig synd på oppmannen i Molde, legger Wikøren til.

Wikøren benekter at klubben har hatt økonomiske motiver for å legge inn protesten.

- Nei, vi forventer bare at man følger regelverket på dette nivået.

- Ingen uenighet

Slik lyder NFFs pressemelding:

"IK Start ble av styret i NFF tilkjent seieren i 5. rundekampen i NM menn senior mot Molde FK på Kristiansand Stadion 06.09.00.

I de innhentede rapporter fremkom ingen uenighet om at Molde FK´s spiller Martin Andresen ble byttet inn etter 80 minutter uten å være oppført på kamprapporten før kampstart.

Regel 3 i Spillereglene sier følgende om navngiving av reserver før kampstart: "I alle kamper skal navnene til reservene oppgis til dommeren før kampens begynnelse. Reserver som ikke er navngitt, kan ikke delta."

Bestemmelsen ble senest klargjort for klubbene i brev av 2. mai i år. Her blir det redegjort for prosedyren for utfylling av kamprapporten. I punkt 2 heter det bl.a.: "Begge lag skal fylle inn følgende · Navn og nummer på de 11 spillerne som starter kampen. · Navn og nummer på inntil 7 innbyttespillere. · Navn på trener og lagleder. Der er kun de innbyttespillerne som er oppført som kan byttes inn i løpet av kampen?". I punkt 6 heter det: "Det er den enkelte lagleders plikt å påse at korrekt navn og antall er oppført på skjemaet og den egne listen, samt at dette stemmer overens med de som oppholder seg i Teknisk område.

I Sanksjons- og Protestreglementets § 6-5.1 heter det: "Deltar en spiller i en kamp uten å være berettiget til det og protest innleveres, skal kampen regnes som tapt for klubben som benyttet spilleren. ? Godtgjør klubben å være uten skyld, skal omkamp berammes?".

I den aktuelle kampen er det hevet over enhver tvil at det ene og alene er Molde FK´s ansvar å føre opp Martin Andresen på kamprapporten før kampstart. Det er også Molde FK´s ansvar å sørge for at kun de som er oppført i kamprapporten, oppholder seg i teknisk område. Molde FK kan på denne bakgrunn ikke sies å være uten skyld i den aktuelle saken. Dermed faller et eventuelt grunnlag for omkamp bort.

Beslutningen kan innen tre dager ankes til Ankeutvalget."

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder