Revansjen

Brattbakk vil ikke kalle det hevn

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg - Celtic 2-0) Han forlot Celtic og Skottland som utledd og utskjelt. Men i går kveld lo Harald Brattbakk (30) sist og best av alle.

Artikkelen er over 18 år gammel

Men den store Lerkendal-helten ville ikke selv kalle sine to scoringer og gode kamp for noen hevn.

- Nei, det er hverken hevn eller revansj for meg. Men det føles godt, det gjør det. Når du er i stand til å score mål mot gamle lagkamerater, blir det ekstra deilig. Jeg skal da innrømme det. Etterpå tenker jeg på rammen rundt kampen - da blir det unektelig ganske spesielt, sier Brattbakk etter en av sine aller største fotballkvelder.

-Veldig god

Både journalister og tidligere lagkamerater fra Skottland bøyde seg i frostrimet for Rosenborgs Champions League-toppscorer gjennom tidene. På 24 kamper står han nå med 10 scoringer.

- Harald var veldig god i dag. Gøy for ham - ikke fullt så gøy for oss. Jeg er selvsagt skuffet, sa Henrik «Henke» Larsson etterpå.

Han og Brattbakk fikk god kontakt etter at nordmannen ble solgt fra Rosenborg i desember 1997 for 23,5 millioner kroner.

Karrieren i Glasgow ble preget av oppturer - som da han avgjorde serien til Celtics fordel - men mest av alt nedturer. Spillestilen passet den norske goalgetteren dårlig - og da Brattbakk forlot klubben etter to år, var det med et slags floppstempel.

- Derfor gjør det meg absolutt ingenting å få skryt i skotske aviser i morgen, sier han megetsigende . . .

På en kveld der Rosenborg endelig klarte å skape bra med sjanser - var Brattbakk i sitt ess. I motsetning til i de siste Champions League-kampene var han god venn med ballen - og lyktes i det aller meste i første omgang. Viktigst av alt - de to scoringene som gjør at drømmen om avansement fremdeles lever for RBK.

Den første - etter 19 minutter, der han får ballen fra en hodesterk Sigurd Rushfeldt og umarkert får kline ballen i mål fra drøyt 16 meter.

Og så - etter 36 minutter. Brattbakk spiller først Rushfeldt glimrende fram - returen fra keeper Robert Douglas tar han godt vare på. Er kald, rolig og plasserer ballen kontrollert i kassa.

I den perioden styrte Rosenborg det aller meste på Lerkendal. I første omgang noterte vi fem sjanser til Rosenborg. Null til Celtic.

Hadde Bent Skammelsrud scoret på straffen Brattbakk skaffet, ville kampen vært punktert.

Ble slitne

Men i annen omgang var Celtic klart best - og farlig nær scoring ved flere anledninger.

- Vi ble slitne i annen omgang. Men jeg synes vi vinner fortjent. Det var litt som gamle Rosenborg i Champions League igjen, dette, sier Brattbakk og koster på seg et bredt smil.

Like glad så han ikke ut etter målene på matta. Det kom aldri noen store jubelablegøyer.

- Det var altfor deilig - og for forløsende til at jeg klarte å juble skikkelig. Nå klarte vi endelig å være i føringen. Men jeg skal love at jeg vil juble dersom jeg scorer mot Brann søndag, sier Brattbakk.

Han og lagkameratene står nå foran to svært viktige kamper. Det står om seriegull og avansement i Champions League i løpet av fire dager.

- Håpet er jo at vi kan ta med oss dette videre. Det blir uansett mye lettere å gå på jobben i morgen etter en slik deilig seier. Dette bør være motivasjon nok til at vi klarer å trå til både mot Brann og mot Porto, sier Brattbakk.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League
 2. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Brattbakk: - Brann er viktigere

 2. «King Harald»

 3. Ny norsk nedtur: Rosenborg ikke til Champions League

 4. Sendte Rosenborg til himmels på overtid

 5. «Brattigol» frykter stjernene skal skinne

Fra andre aviser

 1. Celtic og Deila pepet ut etter Europa-fiasko

  Aftenposten
 2. Tre timer lang kamp, to strømbrudd og ekstatisk glede

  Aftenposten
 3. Rosenborgs målkonge får trenerrolle i klubben

  Aftenposten
 4. Deila og Johansen ble seriemestere: - Vi har oppnådd noe stort

  Aftenposten
 5. Rosenborgs målkonge får trenerrolle i klubben

  Bergens Tidende
 6. Deila og Johansen ble seriemestere: - Vi har oppnådd noe stort

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no