Foto: Andrew Yates / X01095

Liverpool tjente penger på City-gull

Da Manchester City vant Premier League-gull, klirret det også litt i Liverpool-kassa.

• Her er lørdagens oddstips

Det er langt fra sagt at Liverpool jublet da Manchester City kunne kalle seg Premier League-mester 2017/18, men en liten trøst er det at seriegullet også ga penger til Merseyside-klubben.

Det er på grunn av Raheem Sterling, skriver Liverpool Echo.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

les også

Uwe Röslers City-sønn vil spille for Norge: – Har en rå mentalitet

Pluss content

Lynvingen ble tidenes dyreste engelske fotballspiller da han gikk fra Liverpool til Manchester City i 2015, og i tillegg til en overgangssum på 44 millioner pund (omkring 485 mill. kroner) sikret Liverpool seg fem millioner pund (55 mill. kroner) til i diverse bonuser.

Én million pund (drøye elleve mill. kroner) skulle overføres idet Manchester City vant gull.

Med andre ord: Liverpool fikk inn elleve millioner kroner da West Bromwich slo Manchester United og Manchester City endelig vant Premier League.

– Bra for fotballen, kalte Åge Hareide City-gullet, mens David Silva la ut denne rørende meldingen i kjølvannet av triumfen.

VGs tips: Mohamed Salah scorer.

West Bromwich har lenge sett fortapt ut. Men så etter at den internt populære treneren Darren Moore overtok har laget sikret seg fire poeng av seks mulige - og plutselig virker ikke alt så håpløst lenger.

Nå tror vi vertene har ventet for lenge med opphentingen. Først og fremst spiller WBA for å gjenvinne selvrespekten etter en blytung sesong.

Liverpool kan vise til 6–1–1-fasit på åtte siste Premier League-kamper. Det er likevel ikke til å komme unna at tirsdagens Champions League-semifinale mot Roma forstyrrer litt her.

Men vi tror Mohamed Salah er sugen på å ta scoringsrekorden. Egypteren står med 30 ligamål, og har fire kamper på seg til å tangere rekorden på 31 ligamål i en 38-kampers ligasesong.

Spillet er derfor at Mohamed Salah scorer til 1,70 i odds. Spillestopp er kl. 13.25, og TV2 Sport Premium sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder