Mageplask for Viking: Tapte mot Florø – Aalesund klarte ikke å følge opp

(Florø – Viking 3–2, Aalesund - Jerv 1–1) Viking tapte mot Florø, og tapte dermed viktige poeng i jakten på opprykk. Aalesund misbrukte muligheten til å skaffe luke, men Mjøndalen har fortsatt mulighet.

1. Aalesund – 50 poeng
2. Mjøndalen – 49 poeng
3. Viking – 49 poeng.

Det er status i jakten på opprykksthrilleren i OBOS-ligaen, som har blitt et skikkelig rotterace.

les også

For en opprykksthriller: Aalesund, Viking og Mjøndalen ligger likt

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Viking blir stående med 49 poeng etter at de gikk på en skikkelig smell borte mot Florø søndag. OBOS-bunnlaget slo Eliteserie-jagende Viking 3–2.

Markus Nakkim var uheldig da han scoret selvmål med hodet og ga vertene ledelsen på eget naturgress, og det gikk fra vondt til verre da Lorent Callaku doblet florøværingenes ledelse.

Tommy Høiland reduserte etter 74 minutter, men til ingen nytte.

Bare tre minutter senere satte Luc Jeggo inn Florøs 3–1-scoring. Høiland ga seg ikke, og reduserte igjen - åtte minutter før full tid - men flere scoringer ble det ikke.

Florø, som ligger nest sist i OBOS-ligaen, vant kampen 3–2, og tok på sin side viktige poeng i jakten på fornyet kontrakt på Norges nest øverste nivå.

For Vikings del gikk viktige poeng tapt, og den gode stimen rogalendingene har vært inne i, med blant annet seier i toppkampen mot Sogndal, fikk seg dermed en skikkelig smell.

Aalesund klarte imidlertid ikke å utnytte Viking-glippen da de fikk besøk av Jerv i 18.00-runden. Oppgjøret på Sunnmøre endte 1–1, etter at innbytter Habib Gueye sørget for utligning. Tidligere i kampen hadde Martin Andersen sendt Jerv i føringen.

Istedet for en luke på tre poeng, er avstanden mellom de to topplagene på ett poeng. Dermed har Mjøndalen en alle tiders mulighet til å skaffe seg en luke når de på tirsdag møter Kongsvinger på hjemmebane.

Da kan de feste grep om tabelltoppen i OBOS-ligaen, og skaffe seg en luke på to poeng til Aalesund, og tre til Viking.

Og opprykksthrilleren? Den lever videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder