Leicesters superduo senket Spurs med praktscoringer: - Et knusende tap

(Leicester - Tottenham 2-1) Leicesters superduo, Jamie Vardy og Riyad Mahrez, vartet opp med hver sin perlescoring mot Tottenham. Nå spøker det virkelig for gullplanene til Spurs.

For med 1-2 og null poeng mot Leiceister blir veien opp til ledende Manchester City i hvert fall ikke kortere. Allerede er det 13 poeng opp til laget i lyseblått, og den avstanden kan bli til 16 dersom Pep Guardiola og hans menn slår Southampton på hjemmebane onsdag.

Tottenham, forrige sesongs serietoer, ligger nå på 5. plass med tre uavgjort og fire tap på 14 kamper. Det er like mange kamper tapt som laget hadde hele forrige sesong.

– Et knusende tap for Spurs, skriver BBC.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her

– Vi spilte ikke slik vi vanligvis spiller. Første omgang var dårlig, og det var vanskelig å komme tilbake i kampen, sukker Spurs-manager Mauricio Pochettino, som mener laget har en jobb å gjøre i startfasen.

– Det samme skjedde mot West Brom og Borussia Dortmund, forklarer han.

Les også: Derfor får du ikke se Liverpool, City, Arsenal eller Chelsea onsdag

Tottenham har kun sanket fire poeng på de siste fem ligakampene. Det er færre enn Crystal Palace (seks), som ligger helt i bunn. På den andre siden sto Jamie Vardy og smilte.

– Det var på tide at både jeg og Mahrez kom i målprotokollen i samme kamp, sier Jamie Vardy.

Han lobbet lekkert inn kampens første før kvarteret var spilt, og rett før pause doblet Riyad Mahrez ledelsen da han dro seg innover og skrudde ballen elegant i lengste.

Husker du? Det føles som tidenes sportssensasjon

Slik så det ut da Leicester sikret klubbens første seriemesterskap:

I den 2. omgangen jaktet bortelaget scoring, og uten helt å overbevise spillemessig kom også den. Det var, nærmest selvfølgelig, Harry Kane som hamret den i nettet.

Få minutter etter det burde det ha stått 2-2, men Fernando Llorente klarte på utrolig vis å få ballen over mål fra kloss hold på innlegget til Serge Aurier.

Rett før slutt ropte hele bortesvingen og alle Spurs-spillerne på straffe da Danny Rose gikk i bakken i feltet, men dommeren lot spillet gå. Ut fra reprisene så det ut som en grei avgjørelse, og dermed endte det 2-1.

– Det hadde vært hjerteskjærende om Tottenham hadde fått den, konstaterer Vardy.

Tottenham blir altså stående på 24 poeng. Leicester har 17.

I de andre Premier League-kampene tirsdag endte det 4-2 til Manchester United over Watford, Newcastle hentet opp 0-2 til 2-2 og Brighton og Crystal Palace spilte 0-0.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder