DUELL: Fabinho takler Marouane Fellaini i kampen mot Manchester United sist helg. Foto: CARL RECINE / X03807

Med Fabinho blir det samba i Liverpool

Brasilianske Fabinho (25) har brukt tid på å spille seg inn i Liverpool-mannskapet - men det ser ut som om manager Jürgen Klopp har visst hva han har gjort.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Her er fredagens oddstips

For da Liverpool vant over erkerivalen Manchester United sist søndag, storspilte Fabinho - som kom fra Monaco for bortimot en halv milliard kroner sist sommer.

– Han kommer til å bli enda bedre, sier teamkompis Georginio Wijnaldum til Liverpools hjemmeside.

– Når du kommer fra en klubb som har spilt på en helt annen måte enn oss, så tar det tid. Men jeg synes han har fikset det bra, sier Wijnaldum.

les også

3 x England vs. Tyskland: «Tyskerne kommer»

Det skulle ta månedsvis før Fabinho fikk tillit, men nå har han vært på banen i åtte av Liverpools ni siste Premier League-kamper. Han kom inn som reserve mot Huddersfield den 20. oktober og siden har Fabinho stort sett startet matchene.

I kveld kan du vinne vanvittige 97 millioner kroner på Eurojackpot. Lever inn kupongen din via Tipster!

Overfor Liverpools hjemmeside innrømmer Fabinho at det tok tid å venne seg til engelsk fotball.

– Intensiteten er helt forskjellig fra det jeg er vant til. Jeg hadde en idé om hvordan det ville bli, men det er så fysisk intenst, uansett om du spiller mot et lag på topp eller et lag fra bunnen. Det er en stor utfordring, mener brasilianeren.

– Du setter virkelig pris på å spille i den hardeste ligaen i verden og det vanskeligste mesterskapet å vinne.

les også

Avis: Disse kan Liverpool kjøpe i januar

Fabinho sier at han har funnet seg til rette i Liverpool, og at det selvfølgelig er ekstra hjelp i de andre spillerne som kan gi ham språklige støtte, som spanske Alberto Moreno.

Han kommer opprinnelig fra Fluminense, var så i Real Madrid Castilla, og som snarest innom A-laget til Real Madrid, før han endte i Monaco - alt på lån fra Rio Ave. Fra 2015 til 2018 var Fabinho i Monacos eie.

Liverpool står fortsatt uten tap denne sesongen, og Dejan Lovren ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette. Kroaten, som kunne hente VM-sølv i Russland i sommer, strutter av selvtillit, og med både Joe Gomez og Joel Matip ute med skader, er det viktig for Jürgen Klopp at han holder seg frisk og rask gjennom hele julen.

– Arsenal har gjort det før, så hvorfor ikke? spør han i et intervju med The Mirror.

– Jeg håper at vi kan gå ubeseiret gjennom sesongen. Det er derfor jeg kom til Liverpool, for vi kan gjøre det, sier stopperkjempen.

Det var i 2003/04 at Arsenal ble det første - og til nå eneste - laget som har gått gjennom en hel sesong uten å tape i ligaen.

VGs tips: Borteseier.

Wolves har reist seg etter en baktung periode i oktober og november, og har bokført tre strake seirer. Det er sterkt av et nyopprykket lag å jobbe seg slik ut av en vanskelig situasjon.

Og tenk litt over at det er kun Tottenham av de seks store i Premier League som har slått kveldens vertskap i høst. Her er Jota (a) skadet.

Liverpool tok en fortjent 3–1-hjemmeseier over Manchester United sist. Kveldens bortelag har sikret seg 45 poeng på 17 kamper, og er det eneste ubeseirede PL-laget. Og de har vunnet fem seneste kamper i alle turneringer.

Men helt feilfrie er Liverpool ikke for kun i fire av ni bortekamper har de stengt buret (liga). Og fem av syv bortemål har kommet borte, ifølge fasiten.

Så vi nøyer oss med et HUB-spill til 1,50 i borteodds. Spillstopp er kl. 20.55 og TV2 Sport Premium sender oppgjøret.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2412484132940
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder