Pep klar for sin første City-finale

(Bristol City-Manchester City 2–3, totalt 3–5) Pep Guardiola (47) har tatt 18 trofeer med Barcelona og Bayern München. Nå er han klar for sin første finale med Manchester City.

Artikkelen er over to år gammel

Nivå to-laget Bristol City klarte ikke å skape problemer for vertene, som vant 2–1 hjemme på Etihad i den første kampen. Tirsdag kveld ble det 3–2, og dermed 5–3 sammenlagt.

Finalen i ligacupen går den 25. februar, altså på avslutningsdagen for Pyeongchang-OL.

Søndag er Cardiff motstander i FA-cupen. I Champions League skal City møte Basel (13. februar og 7. mars), og i Premier League leder de med 12 poeng ned til nabo United.

– Manchester City jakter fortsatt fire titler, fastslo Viasat-kommentator Morten Langli på slutten.

FINALEKLAR: Pep Guardiola jager fortsatt fire titler med Manchester City. Foto: HANNAH MCKAY / X03696

Joda, mulighetene er gode for at Pep Guardiola kan plusse på sin allerede imponerende CV denne våren.

Selv om det var «bare» ligacupen det handlet om, var spanjolen like aktiv på sidelinjen som han alltid er denne tirsdagskvelden.

– Han vil vinne alle fotballkamper. Nå ønsker han å ta sitt første trofé med City allerede i februar, fastslo Roar Stokke i Viasat-studio.

Bristol City har vært glitrende i ligacupen. Nå er eventyret ute, men det handler om å rykke opp til Premier League.

VG+: Guardiolas syv ord

– Vi fortjente å gå til Wembley. Jeg var ute med skade sist vi var der, så la oss håpe det blir samme resultat, sa Kevin De Bruyne etterpå ifølge BBC. City vant 2016-finalen over Liverpool.

Islendingen Hördur Magnusson rotet det fullstendig til da Manchester City gikk i ledelsen rett før pause. I stedet for å avklare i «Drillo-stil», prøvde Magnusson å skjerme ut ballen, men mistet den til Bernardo Silva. Han fikk ballen ut til Leroy Sané, som satte ballen i nettet.

– Magnusson må ta på seg mye av den goalen, sa Drillo i Viasat-studio.

les også

Magiske Liverpool-minutter senket «uslåelige» City i syvmålsthriller

– Det største problemet for Bristol City er de naivene tingene de gjør på egen banehalvdel, fortsatte Egil Olsen.

Like etter sidebytte gikk Manchester City opp til 2–0, og dermed var kampen avgjort. Det var Sergio Agüero som på storscorer-vis dundret inn ballen i bortre hjørne - etter Kevin De Bruynes gode forarbeid.

– Det er verdensklasse i alle trekk, fastslo Viasat-kommentator Morten Langli om den scoringen.

Han har endret engelsk fotball

Bristol City klarte faktisk å komme tilbake og utlignet til 2–2 fem minutter på overtid ved Aden Flint. Men i stedet for et nytt mål til vertene, vant City 3–2 etter scoring av Kevin De Bruyne i det 96. minutt.

Pep Guardiola hadde tirsdag sin 500. kamp som sjefstrener. Han har tidligere ledet Barcelona i 247 kamper og Bayern München i 161 kamper. Dette var hans 92. for Manchester City.

De himmelblå har vunnet ligacupen fire ganger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder