ATTRAKTIV: Det har blitt Premier League-interesse rundt Alexander Sørloth den siste tiden. Her fra en landskamp for Norge i fjor høst, mot San Marino. Foto: NTB Scanpix

Danske BT: Avviste gigantbud på Sørloth fra Premier League

Den danske klubben Midtjylland skal ha blitt tilbudt store summer fra Crystal Palace for å gi slipp på Alexander Sørloth (22), men klubben har valgt å avslå.

  • Lillian Holden
  • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

Det skriver danske BT i dag.

VGs opplysninger stemmer også overens med det den danske avisen skriver. Crystal Palace skal ha vært villig til å legge en solid pengesekk på bordet for å sikre seg Sørloths signatur.

Det skal være snakk om 75 millioner danske kroner, noe som tilsvarer rundt 96 millioner norske. I dette beløpet skal det også ligge potensielle bonuser. Dersom de hadde takket ja, ville Midtjylland umiddelbart mottatt rundt 51 millioner norske kroner om de hadde latt nordmannen gå.

VG har vært i kontakt med Sørloth, som ikke ønsker å kommentere saken.

Målmaskin

Midtjylland og Crystal Palace skal ifølge BT ha forhandlet over en periode på ti dager, hvor Premier League-klubben skal ha kommet med gjentatte bud. Men så langt har altså ikke summen vært høy nok til at Midtjylland har takket ja.

les også

Midtjylland nekter å selge brennhete Sørloth: – Ikke i vår interesse

Den danske klubben, som kom på femteplass i Superligaen i fjor, skal ha gullambisjoner. Da er det ikke så dumt å ha en norsk spiss i scoringsform i troppen – han har i løpet av det siste halvåret scoret 10 mål på 19 kamper.

Det gir et scoringssnitt på 0,53 mål per kamp – kun tre spillere har vært mer effektive gjennom høsten.

Midtjylland topper nå Superligaen, ett poeng foran Brøndby. VG får opplyst at Midtjylland skal ha satt en pris på Sørloth som er langt høyere enn det som Palace har vært villig til å tilby. De ønsker å beholde stjernespissen nærmest for enhver pris.

Pen avkastning

Sørloth ble hentet til Midtjylland i fjor sommer, etter å ha tilbrakt nesten to år i nederlandske Groningen. I dansk fotball ble han umiddelbart en suksess, og 22-åringen har dermed også sørget for å øke sin egen markedsverdi.

Da Midtjylland hentet ham, betalte de ikke mer enn rundt fire millioner danske kroner. Superliga-klubben har derfor muligheter til å gjøre en meget pen fortjeneste om de ender med å sende Sørloth til Premier League.

Crystal Palace, med Roy Hodgson som manager, ligger for øyeblikket på 13. plass i Premier League.

Ingen i Midtjylland har så langt bekreftet BTs opplysninger.

Mer om

  1. Dansk fotball

Flere artikler

  1. Alexander Sørloth klar for Crystal Palace: - Eksepsjonelt stort beløp

  2. Tidenes villeste norske overgang

  3. Sørloth Premier League-debuterer fra start mot Everton

  4. Ekspertene om Sørloth-overgangen: – Kjempeviktig for norsk fotball

  5. Sørloth klar for Gent

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder