Seiersrekken brutt

ULLEVAAL (Norge - Wales 0-0) Seiersrekken til landslagssjef Åge Hareide ble torsdag kveld brutt, og keeper Thomas Myhre hindret det første tapet for "nye Norge".

  • Henrik Odiin
  • Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- I dag var det mye halvveis hos mange. Spillerne var bare vekselsvis tilstede, oppsummerte landslagssjefen etterpå.

Seks seire på rad hadde Norge under Hareides ledelse før privatkampen mot Wales. Det ble ingen stor kamp på Ullevaal torsdag kveld. Norge fikk ikke spillet til å flyte, og det kunne virke i overkant omstendlig.

Store sjanser

- 0-0 er et symbol på kampen. Det var veldig dødt i dag og vi kom inn i et dårlig spor. Vi brukte for mange touch, for mange kortpasninger og hadde liten rytme i spillet.

Norge hadde et par store sjanser ved Bengt Sæternes og Tore André Flo som begge kom alene med keeper, men den aller største hadde Wales like etter pausen. Cardiff-spillerne Paul Parry og Daniel Gabbidon hadde hvert sitt skudd fra kort hold, men Myhre reddet nesten mirakuløst begge forsøkene.

- Thomas var god sammen med midtstopperene, inkludert Henning Berg. Fremover var vi ujevne, sa Hareide som har latt seg imponere av Sunderland-keeperen.

- Ja, han har spilt perfekt siden han kom inn mot Nord-Irland i vinter. Thomas er bedre enn jeg trodde, sa Hareide til VG Net.

På overtid hadde Norge muligheten til å gi Hareide en ny seier da den svenske dommeren Martin Hansson blåste frispark 17 meter fra målet til Wales. Norges kaptein Martin Andresen skjøt over på forsøket.

- Hvis Martin Andresen scorer på frisparketpå overtid så vinner vi 1-0. So what? Spillet hadde ikke vært annerledes på grunn av en slik scoring.

Og spillet var ikke allverden å skryte av for landslagssjefen.

- Viljen var ikke i like storgrad tilstede som tidligere. Kampen mot Belgia i august blir viktigere. Da skal vi trimme et lag til EM-kvalifiseringen.

Henning Bergs avskjed med landslaget var det mest nevneverdige som skjedde i kampen før pausen. Etter 16 minutter og 30 sekunder var en eopke over, og Berg takket for seg i sin 100. landskamp. 14 137 på Ullevaal reiste seg i respekt for midtstopperen som de siste årene har vært kaptein på landslaget. Alle de norske spillerne ga Berg klem og håndtrykk før den avtroppende byttet med Claus Lundekvam.

Spillet før pausen var det ikke mye å juble for. Mange av spillerne så feriesugne ut, og tempoet var til tider særdeles lavt. Bevegelsene satt ikke, og kom ofte for sent slik av ballfører ble stående rådvill tilbake.

- Jeg har aldri vært begeistret for solskinnskamper i mai og juni. En del av spillerne virket litt slitne. Etter seks steg frem fikk vi et lite steg tilbake.

Bengt Sæternes kom til Norges beste mulighet like før pausen. Morten Gamst Pedersen fikk tråklet ballen gjennom til Sæternes som kom alene med Wales-keeper Danny Coyne. Dessverre for Sæternes og Norge hamret Brugge-angriperen ballen over fra 12 meter.

Liten hjelp fra publikum

En rekke klubber var ventet til Ullevaal for å se blant annet Gamst Pedersen i aksjon. Tromsø-vingen rakk å vise den ene omgangen han fikk med noen fine løp på kanten og god ballbehandling. Han sto forøvrig bak to av Norges målsjanser, og hadde selv et skudd over fra skrå vinkel.

Tross en målløs kamp mot et reservepreget Wales-mannskap synes ikke Hareide forestillingen er urovekkende.

- Jeg er ikke bekymret. Tror ikke det blir slik hjemme i EM-kvalifiseringen

Etter pausen kom André Bergdølmo inn for Gamst Pedersen. John Arne Riise ble flyttet opp på plassen til Gamst Pedersen, mens Bergdølmo tok posisjon på venstrebacken. Rune Lange kom inn for Sæternes i pausen, og fikk sin debut på landslaget.

- De nye spillerne var særdeles uheldig med valg av kamp. Det var mye lettere å spille mot Russland, mente Hareide.

Hareide har etterlyst flere folk til landskampene på Ullevaal. Drøyt 14 000 kom torsdag, og de ble neppe helt frelst av det norske spillet denne aftenen.

- Det virker som om publikum allerede har blitt veldig bortskjemte. Waliserne holdt det gående i kroken av stadion, sa en noe misfornøyd Hareide etterpå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder