NYE TRAKTER: Wesley Sneijder var et år i franske Nice etter Galatasaray, men på nyåret ble han klar for Qatar-klubbe Al-Gharafa. Foto: Karim Jaafar AFP

Sneijder med freidig Liverpool-stikk: Derfor sa jeg nei

Her er lørdagens tippetips

Wesley Sneijder (33) hevder han hadde tilbud fra Liverpool i 2013, men valgte istedenfor tyrkiske Galatasaray. Grunnen? Han ville vinne titler.

Publisert:

– Mange klubber ønsket å vite når jeg skulle forlate Inter, og Liverpool var en av dem. Derfor var mange overrasket da jeg valgte Galatasaray, sier 33-åringen til Alkass Sports Channels, sitert av lokalavisen Liverpool Echo.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

– Hvorfor Galatasaray og ikke Liverpool? Jeg er en vinner, og jeg spiller for titler. Jeg valgte Galatasaray fordi jeg trodde jeg kunne vinne mer med dem enn med Liverpool, og i ettertid så tror jeg at jeg valgte riktig, fortsetter han, og legger til at han «hadde fine år i Tyrkia».

Nederlenderen som nå spiller for Qatar-laget Al-Gharafa, tilbragte fire år i den tyrkiske Istanbul-klubben. Der var han med på å vinne ligaen to ganger og den tyrkiske cupen tre ganger.

Liverpool har på sin side gått uten et stort trofé siden 2005/06-sesongen, da Merseyside-klubben vant FA-cupen (vant ligacupen i 2011/12). Sesongen i forveien kunne laget, blant annet med John Arne Riise i stallen, juble for Champions League-triumf i nettopp Istanbul.

Les også: Dette er tidenes Champions League-øyeblikk (fra 2011)

VGs tips: Salah scorer og Liverpool vinner

Det blir nok ikke Liverpools første ligatittel på 28 år når troféet deles ut i mai, men vi tror på seier mot Newcastle.

Sistnevnte sjokkerte riktignok Manchester United for to runder siden, men klarte å rote bort en 2-0-ledelse mot Bournemouth forrige runde. Det har laget som kjemper en innbitt kamp for å unngå nedrykk egentlig ikke råd til, og det kommer til å bli enda tøffere på Anfield, der Liverpool er ubeseiret i ligaen (8-6-0).

Jürgen Klopp har riktignok Champions League til uka, men med 5-0-seier fra bortemøtet mot Porto kommer nok han til å sende utpå sine beste spillere lørdag for å legge press på serietoer Manchester United (to poeng foran).

Da lukter det mål, og på de fem siste ligakampene har Liverpool notert seg for solide 17 i tallet (3,4 i snitt). Mohamed Salah er ustoppelig (syv mål på siste seks kamper), Roberto Firmino det samme og Sadio Mané virker å ha våknet igjen.

Over 2,5 mål til 1,40 i odds er veldig spillbart, og vi tror Salah, som har scoret 23 ligamål på 27 kamper og bare har Harry Kane foran seg på toppscorerlista, gjør minst ett. At egypteren scorer og at Liverpool vinner, gir 1,80 i odds. Vi går for den.

Spillstopp er 18.25, og det er TV 2 Sport Premium som viser kampen.

les også

Avis: Arsenal vurderer 30-åring som Wenger-erstatter

les også

Prioriterer VM: Neymar blir operert denne uken

les også

Derfor hviles Cristiano Ronaldo – igjen

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

les også

Liverpool-aktuell stjerne hylles som bedre enn De Bruyne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder