Åtte magiske minutter sendte LSK Kvinner videre i Champions League

(Brøndby – LSK Kvinner 0–2, sammenlagt 1–3) De sto imot Brøndby-presset i 70 minutter i returoppgjøret i åttedelsfinalen i Champions League. Så drepte LSK Kvinner kampen, mye takket være Guro Reiten (24).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

For spilleren som flakset inn Lillestrøms eneste scoring i det første møtet hadde begge de målgivende pasningene på LSKs scoringer i seieren.

Først slo hun innlegget på hodet til Anja Sønstevold etter 70 minutter til 1–0.

Åtte minutter senere stormet hun i angrep og la inn 45 grader fra dødlinjen til lagvenninne Synne Skinnes Hansen og 2–0. Da måtte plutselig danskene ha tre mål på knappe 12 minutter.

– Det var et fantastisk 2–0-mål regissert Guro Reiten, sier LSK-trener Hege Riise til VG etter kampen.

Historisk

Riise var stolt av spillerne etter en historisk seier. Aldri før har de spilt en kvartfinale i Champions League.

– Dette er det største vi har gjort. Vi har aldri vært i denne posisjonen før. Målet var en kvartfinale, men det var litt fjernt, men vi tentkte det var mulig i forhold til trekningen, sier Riise - som skulle feire triumfen med en bedre middag og en øl med spillerne.

– Men Brøndby var litt bedre enn dere?

– Det er lov å være best i begge boksene. De burde scoret. Vi hang litt på hælen. Vi hadde tendenser til angrepsspill, men det var mer sporasdisk enn dem. Da vi fikk målet ble vi litt mer voksne i spillet, og de ble stresset, svarer Riise.

les også

Skadet Reiten scoret: – Bare flaks, jeg lukket øynene

Foran knappe 3000 tilskuere på Brøndby Stadion kom hjemmelaget best i gang. Mille Gejl tvang fram en strålende redning fra LSKs målvakt Cecilie Fiskerstrand etter bare tre minutter.

les også

Brøndby-treneren om Reiten: – Hun er nesten for god for den norske ligaen

Fiskerstrand var derimot sjanseløs på Brøndbys Ria Örlings curlende avslutning etter 29 minutter, men heldigvis for gjestene gikk ballen like til side for mål.

Kamper i mars

Men LSK var ikke helt tamme heller før pause. Reiten kom i scoringsposisjon i boksen åtte minutter ut i oppgjøret, etter pasning fra Synne Skinnes Hansen, men avslutningen ble stoppet av Brøndbys målvakt Katrine Abel.

les også

Nytt poengtap for LSK Kvinner: Rekord-mulighet glapp

Og på stillingen 0–0, like før Sønstevolds scoring holdt Brøndby å sette inn 1–0 etter en heading, men spissen Sofie Roman Haug var tilbake på egen mållinjen og reddet på streken.

Og på stillingen 1–0 var Brøndbys Nanna Christiansen nær å utligne, men skuddet fra midten av boksen gikk like over mål.

Men Hege Riises kvinner holdt unna helt til slutt og kunne juble for avansement i Champions Leagues kvartfinaler.

Den spilles 20/21. mars og returoppgjøret 27/28. mars.

Hegerberg-mål i spinnvill seier

Ada Hegerberg scoret ett mål da Lyon slo Ajax 9-0 i mesterligaen onsdag.

57 minutter var spilt i Lyon da Hegerberg satte inn 5-0, hennes tolvte mål i alle turneringer denne sesongen, melder NTB.

Lyon vant 13–0 sammenlagt.

Chelsea og Bayern München er også klare for til kvartfinale.

Både Maren Mjelde og Maria Thorisdottir måtte stå over onsdagens kamp mot Fiorentina med skade, melder NTB.

Chelsea vant 6-0 over Fiorentina og er videre med 7-0 sammenlagt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder