HAR MÅLET KLART: Roman Kienast (t.v.) har høyere ambisjoner enn eliteseriespill med Ham-Kam. Her er han avbildet sammen med lagkamerat Martin Stranzl på Østerrike. Foto: AP

Kienast: - Målet er Premier League

KLAGENFURT (VG) Ham-Kams Roman Kienast (24) håper EM-sluttspillet sender ham til engelske Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


- Målsetningen er å gjøre et godt EM-sluttspill og ende opp i Premier League, sier Kienast til den østerrikske storavisen Kurier foran kveldens skjebnekamp mot Polen.

VG Nett LIVE:Østerrike - Polen kl. 20.45

Landslagssjef Josef Hickersberger fikk mye kritikk for at han tok med Kienast i EM-troppen. Det har roet seg nå. Kienast var god i oppkjøringen, kom inn 17 minutter før slutt i åpningskampen mot Kroatia, og var meget nær ved å utligne til 1-1 på overtid.

Nå tror Kurier at Kienast starter mot Polen. Østerrikerne har generelt minimal tro på sine egne, men med seier over Polen lever kvartfinalehåpet videre.

Og Kienast kan få en nøkkelrolle. Ikke mange hadde trodd det for noen uker siden. Østerrikske eksperter lurte på hvordan man i all verden kunne ta med en spiller fra bunnlaget i den norske serien.

- Jeg tror de som var skeptiske er folk som ikke har sett meg i Norge. Landslagssjefen hadde imidlertid sett meg. Og jeg tror på meg selv, sier Kienast til Kurier.

- Vil ikke tenke på nedrykk

Avisen skriver at landslagssjef Hickersberger har fortalt at Ham-Kam-trener Arne Erlandsen er en stor beundrer av Kienast. Men da Kurier lurer på om Kienast har kontakt med klubbtreneren under EM, svarer den lange spissen:

-Nei, for øyeblikket har han dessverre andre sorger. Ham-Kam tapte 0-3 uten meg (mot Vålerenga), de er ute av cupen, og det er litt "brann på taket". På spørsmål om han kommer til å bli i Ham-Kam, svarer Kienast:

- Jeg liker meg på Hamar. Derfor har jeg også kjøpt hus der. Jeg vil ikke tenke på nedrykk. Men på den annen side innrømmer jeg: Målet er å levere et godt EM-sluttspill og ende opp i engelske Premier League.

Etter åpningstapet mot Kroatia er Østerrike hardt presset foran kveldens kamp. I verste fall kan det ende som med den andre vertsnasjonen Sveits; takk og farvel etter to kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder