HELTEN: Björn Bergmann Sigurdarson på flyplassen i Molde sent i går kveld. Spillerne dro videre til hotellet Seilet i sentrum for å feire videre. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,SVEIN OVE EKORNESVÅG/NTB SCANPI

Moldes «glemte» stjerne sikret ny gullfest: Sigurdarson: - Det sykeste jeg har opplevd

MOLDE/STAVANGER (VG) (Viking – Molde 1-2) Björn Bergmann Sigurdarson (23) har fått spolert hele sesongen med ryggskade. Helt til årets viktigste Molde-spark på ballen ble gjennomført.

  • Joar Time
  • Einar O. Trovåg
  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Det sykeste jeg har opplevd. Jeg har aldri vunnet noe i hele mitt liv, så dette smakte helt fantastisk, sier matchvinner Björn Bergmann Sigurdarson til VG etter at han avgjorde kampen mot Viking 12 minutter før slutt. Da hadde han vært på banen i 21 minutter.

Slik har egentlig sesongen vært. To hele seriekamper er alt islendingen har å vise til i år. I tillegg til 10 seriekamper med mindre enn 90 minutters innsats.

Til tross for at 23-åringen ble hentet som en stjerne til Molde – på et sesonglangt lån og suksessjefen Tor Ole Skulleruds første signering som Molde-trener. Men ryggen har ikke fungert.

– Det har vært en tøff sesong med lange avbrekk. Jeg spilte to kamper og ble skadet med en gang. Heldigvis har jeg fått mange minutter i det siste og nærmer meg helt skadefri nå, sier Sigurdarson, som ved 23-tiden i går kveld kom i overtrekksdress da han ble møtt av fotografene på flyplassen i Molde. Der var også ordfører Torgeir Dahl (H).

Protokoll: Gratuler Molde med seriegullet her!

– Ikke kunstgresset

Sigurdarson er ikke med på at det er kunstgress (Molde skiftet underlag før denne sesongen) som har gitt ham skadetrøbbelet. I Lillestrøm slet han med ryggen etter belastningen fra kunstgress.

– Det er vanskelig å si, og veldig sammensatt av flere ting. Av gress og kunstgress foretrekker jeg gress, men det har gått fint å spille på kunstgress i år, og kunstgresset i Molde er det absolutt ingen problemer å spille på, sier Sigurdarson.

Han var regnet som en av eliteseriens beste spillere før han gikk til Wolves sommeren 2012. Daværende manager Ståle Solbakken bladde opp drøye 20 millioner kroner.

– Gutten har et enormt potensial. Nå kan han fort bli jokeren og den avgjørende spilleren for Molde i cupfinalen, tror nåværende FC København-sjef Solbakken.

Molde har én viktig kamp igjen: Cupfinalen mot serietoer Odd på Ullevaal 23. november. Klubben kan bli de første siden Rosenborg i 2003 til å vinne «The Double» i Norge. Ved å avgjøre fem runder før slutt i går, kopierte Molde en annen Rosenborg-bragd: Trønderne vant også ligagull etter 26 runder i 2009.

GULLJUBEL: Her slenger Mattias Moström seg om halsen på Björn Bergmann Sigurdarson etter islendingens scoring i Stavanger. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Bildespesial:Se de beste øyeblikkene fra gullfeiringen

Rekdal: RBK-nivå

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tror Molde kan kopiere Rosenborg på flere områder. Med klubbens solide økonomi mener romsdalingen at Molde har det samme forspranget Rosenborg hadde på resten i sin storhetstid.

– Alt ligger til rette for at de kan bli like dominerende som Rosenborg var. Men de har også mange attraktive spillere som sikkert har lyst til å ta steget videre ut i Europa. Så Molde må være gode på å erstatte nøkkelspillere kontinuerlig. Men de har et enormt forsprang. De har to ellevere som nesten er like gode. Det blir en tøff jobb for oss andre å komme opp på det nivået, mener Kjetil Rekdal.

Om det blir med gårsdagens matchvinner, er uvisst. Etter det VG erfarer har Molde opsjon på kjøp på spilleren som tjener over fem millioner kroner i grunnlønn i Wolves. Molde betaler antagelig rundt halve summen.

– Jeg har kontrakt med Wolves til 2016 og vet ikke om jeg skal tilbake eller om jeg blir værende, men Molde er et fint sted å være og jeg har mange venner her, sier han.

Trener Tor Ole Skullerud vil antagelig gjerne ha islendingen videre. I hele år han blitt spurt om hvordan det har vært å overta etter Ole Gunnar Solskjær og hans tre titler på tre sesonger. To på én kan bli kontringen fra sindige Skullerud.

– Jeg synes imidlertid aldri at det var særlig skummelt å ta over etter Ole Gunnar, men det er klart at det var et voldsomt ansvar skulle forvalte videre det han hadde bygget opp, sier Skullerud, som mener laget har blitt bedre det siste året.

– Jeg er ikke flau over å si at vi har utviklet oss etter at jeg tok over etter Ole Gunnar. Vi spiller fantastisk fotball og er gjennomgående solide både offensivt og defensivt, sier Skullerud.

Selv om Kjetil Rekdal riktignok melder følgende:

– Jeg tror alle trenerne i Tippeligaen hadde ledet Molde til seriegull i år, men det er ikke sikkert de hadde gjort det så overlegent. Tor Ole (Skullerud) og Geir (Bakke) har gjort en god jobb. Det er bare å ta av seg hatten. De har vist oss andre hvor listen ligger, mener Vålerenga-treneren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder