God debut for den tidligere landslagsspilleren

I GANG: Daniel Braaten er igang med karrieren sin igjen, nå i Vålerenga. I går spilte han kamp mot Viking. Her fra Skeid-trening tidligere i år. Foto:Frode Hansen,VG

Vålerengas Sivert Heltne Nilsen om Daniel Braatens debut: - Han er som et kraftverk

LA MANGA (VG) (Vålerenga - Viking 2-0) Det er lenge siden han har spilt kamp. Men Daniel Braaten (32) viste kjapt at han vil bli en tilvekst for Vålerenga denne sesongen.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over fem år gammel

– Han er som et kraftverk på banen. Daniel blir nyttig for oss. Han binder opp forsvaret til motstanderen som få andre klarer, sier Vålerengas Sivert Heltne Nilsen til VG.

Da hadde han sett Braaten lage trøbbel for Viking-forsvaret i halvannen omgang - før han ble erstattet av Herman Stengel.

- Det var gøy!

Braaten meldte i kjent stil da VG spurte hvordan dette hadde vært.

Det så ut som han likte seg ute på banen. Løpene, der han drar forsvarerne med seg eller på seg, kan bli viktig for Vålerenga denne sesongen.

– Vi må spille annerledes med Daniel på topp enn med Vidar Örn Kjartansson. De er helt forskjellige spillertyper. Vidar er alt det Daniel ikke er - om omvendt, mener veteranen Morten Berre.

Kjetil Rekdal leter etter en ny spiss, og det kan virke som han egentlig ønsker seg Braaten på kanten. Men søndagens kamp viste at Braaten på topp, med oppfinnsomme Ghayas Zahid (20) bak, og med to raske kantspillere, fint kan fungere for Vålerenga denne sesongen.

Og bak skal Kjetil Wæhler (38) tette igjen. Mot Viking gjorde han det enkelt og greit. Det holdt i massevis.

Nykommer «Hiawatha» scoret

Men det var en nykommer som åpnet scoringene. Islandske Elias Mar Omarsson (20) var kjappest på et innlegg fra Niklas Gunnarsson, og Vålerengas «Hiawatha» gjorde 1-0 i La Manga. «Hiawatha» kommer fra kallenavnet til Strømsgodsets Tor Henriksen på 1970-tallet. Han, som Omarsson, hadde en spillestil - og et langt hår med pannebånd - som sto til typen.

– Jeg følte at det gikk ganske bra. Og scoring er alltid fint, forteller «Hiawatha».

Rett før pause scoret Vålerenga igjen. Ved Ghayas Zahid. VIF var gode, dominerte kampen, men også Viking yppet seg. Etter pause, med alle spillerbyttene som naturlig nok skal gjøres, ble det mer oppstykket og kjedeligere.

– Jeg føler at vi er på gang, og det har sett bra ut på trening, sier Viking-trener Kjell Jonevret til VG - tross tap og den tredje kampen på rad der Viking kommer under med to mål.

Mot AGF snudde de det til 5-2 etter pause. Denne gangen var det bråstopp.

Jonevret er inne i sitt siste kontraktsår som Viking-trener og har solgt leiligheten sin i Stavanger. Men Viking-direktør Arne Larsen Økland er klar på at det ikke er det samme som at svensken er ferdig i Viking etter denne sesongen.

– Sjansen er der for at vi forlenger med Jonevret. Men vi venter og ser nå, sier Økland.

VIFs lag (4-2-3-1): Michael Langer - Niklas Gunnarsson, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Ruben Kristiansen - Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen - Elias Mar Omarsson, Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm - Daniel Braaten.

I 2. omgang kom følgende inn: Morten Berre, Moussa Nije, Herman Stengel, Ivan Näsberg og Mattias Totland.

Vikings lag (4-4-2): Pål Vestly Heigre - André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mest, Indridi Sigurdsson - Steinthor Thorsteinsson, Joachim Jørgensen, Magne Hoseth, Yann-Erik de Lanlay - Jon Dadi Bödvarsson, Veton Berisha.

I 2. omgang kom følgende inn: Kristoffer Haugen, Bjørn Daniel Sverrison, Samuel Adegbenro, Vidar Nisja, Makhtar Thioune og Carl-Henrik Refvik.

Les også

 1. Islandsk spiss blir VIF-spiller

  Som for ett år siden ser Vålerenga til Island for å hente en ny angriper.
 2. Hoseth er klar for Viking: - Jeg kommer hit for å vinne

  For halvannet år siden forsøkte Viking å hente Magne Hoseth (34) fra Molde.
 3. Braaten skrev ettårskontrakt med Vålerenga

  Tidligere landslagsspiller Daniel Braaten (32) er tilbake i Oslo og Tippeligaen etter å ha stått uten klubb siden mai i…
 4. Sander (16) valgte VIF: – Tror han vil få sjansen i Tippeligaen i år

  Stortalentet Sander Berge (16) var på prøvespill i Stabæk så sent som forrige uke, men skrev mandag under for Vålerenga…

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Viking FK

Flere artikler

 1. Omdiskutert Stengel-mål sendte Vålerenga til topps

 2. Her er spissen Vålerenga sikler etter

 3. Kristoffer (17) scoret fire for Start

 4. VGs fotballkommentator mener: Hent inn Grindheim, Høgmo

 5. Super-Zahid senket Brann på overtid: Matchvinneren hylles av Rekdal

Fra andre aviser

 1. Jonevret må gjøre én endring i toppkampen mot Vålerenga

  Aftenposten
 2. Dahle inn for suspendert Hoff

  Aftenposten
 3. Viking fikk bank av Vålerenga

  Aftenposten
 4. Viking fikk bank av Vålerenga

  Bergens Tidende
 5. Dahle inn for suspendert Hoff

  Fædrelandsvennen
 6. Viking fikk bank av Vålerenga

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no