PÅ PLASS: Per-Mathias Høgmo og det norske landslaget landet i Slovenia onsdag. Fredag er det VM-kvalifiseringskamp i Maribor. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Høgmo avviser at han presset Drillo ut av landslaget

Fotballpresidenten beklager til Drillo

MARIBOR/OSLO (VG) Selv om flere i NFF-styret skal ha reagert på måten Per-Mathias Høgmo (53) kom inn som landslagssjef, nekter Høgmo for at han ba Egil Olsen (71) skygge banen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Innad i styret i Norges Fotballforbund (NFF) var det full enighet om at det var greit at Drillo gikk av og Høgmo overtok med umiddelbar virkning - hvis det var greit for Olsen selv.

Men som VG skrev tidligere torsdag skal flere styremedlemmer ha reagert på det de mener kan ha vært et sololøp fra enkelte.

Under landslaget pressetreff i Maribor i kveld, måtte Høgmo svare på spørsmål om måten han kom inn som landslagssjef.

- Hvor mye visste du om misnøyen fra forbundsstyret?

- Nå har vi fokus om kampen. Det jeg har lyst til å si er at jeg hadde en veldig god og fin samtale med Egil før jeg tok over. Det var viktig for meg, sier Høgmo til VG.

- Var du med på å presse Drillo ut?

- Det føler jeg definitivt ikke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MØTTE PRESSEN I SLOVENIA: Per-Mathias Høgmo var torsdag ordknapp om det som skjedde da han overtok for Egil Olsen som landslagssjef. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG


Like etter pressekonferansen i Slovenia sendte NFF ut en pressemelding, undertegnet av fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem, der de redegjør for prosessen rundt ansettelsen av Høgmo.

De understreker at det var et enstemmig styre som torsdag 3. oktober ansatte Høgmo. Hallén og Siem skriver også at de fikk mandat til å prate med Drillo om han ville akseptere å fratre umiddelbart.

I det møtet sier Hallén og Siem at Drillo ble overrasket over tidspunktet, men at han forsto og aksepterte løsningen.

- Vi vil beklage den situasjonen som har oppstått i ettertid, da det er vår oppfatning at vi var blitt enig med Egil Olsen om et umiddelbart skifte. Derfor beklager vi sterkt det som skjer nå, fordi Egil Olsen har vært og er en svært viktig bidragsyter i norsk fotball, skriver Hallén.

VG snakket torsdag med toppfotballsjef Nils Johan Semb i Maribor. Han sa at han har sagt det han vil si i denne saken og ville ikke gi ytterligere kommentarer.

Drillos kone angrep NFF

Da styremedlemmene i NFF så pressekonferansen der Høgmo ble presentert som ny landslagssjef, skjønte de at skiftet ikke hadde skjedd på den måten de var blitt enige om.

NFF-styret ga aldri klarsignal til å sparke Egil Olsen som landslagssjef. Tvert imot. Styremedlemmene ville la Drillo fullføre den kontrakten som var inngått - hvis ikke Olsen selv var klar til å la Høgmo overta allerede nå.

I VG i dag gikk Olsens kone, Sigrun Vedelden, til angrep mot det hun mener er uærlig oppførsel fra ledelsen i NFF.

Vedelden reagert på at toppfotballsjef Nils Johan Semb ikke hadde blitt informert om at Olsen skulle sparkes. Og hun hevder at generalsekretær Kjetil Siem antydet at den tidligere landslagssjefen burde meddele at det var hans egen idé å trekke seg umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LANGER UT: Sigrun Vedelden mener Norges fotballforbund har behandlet ektemannen Egil Olsen dårlig. Foto: Nils Bjåland, VG

Klar for Slovenia

Høgmo var ikke spesielt snakkesalig om situasjonen på torsdagens pressekonferanse. Han ønsket heller å prate om kampen mot Slovenia.

- Det har vært en veldig kjekk og inspirerende uke med spillerne. Det er en spillergruppe som virkelig har lyst til å bli bedre. Vi har fått lagt et godt grunnlag foran kampen i morgen og det som skal skje videre, sier Høgmo.

Det norske landslaget har forflyttet seg til Slovenia i forkant av fredagens VM-kvalifiseringskamp i Maribor. Der møtte landslagssjefen og spillerne pressen torsdag kveld.

Før VM-kvalifiseringskampen kan du leke deg som trener for det norske landslaget. I VGs landslagskabal kan du velge ut hvilke som bør få tillit fra start og hvem som bør vrakes.

Spesial: Legg din startellever#landslagskabalen

Bruk gjerne hashtagen #landslagskabalen på Twitter og Facebook til å vise frem dine utvalgte.

PS: Kampen mot Slovenia kan du se direkte på Max fra 20.45 (sendestart 20.00). På VG Nett får du oppkjøring, høydepunkter og intervjuer fra Maribor. I tillegg kan du se klipp fra Sverige - Østerrike og Tyskland - Irland som også starter kl. 20.45. Begge disse kampene vises på Viasat og Viaplay.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder