Nordmannen skal på medisinsk sjekk i England

FORLATER CELTIC: Thomas Rogne, her på trening med Celtic i høst, spilte for det norske U21-landslaget i EM i Israel og blir trolig klar for Wigan i løpet av kort tid. Foto: Ian MacNicol, Afp

Thomas Rogne nær overgang til Wigan

(VG Nett) Etter tre og et halvt år i Celtic ser Thomas Rogne (22) ut til å ende opp i Wigan.

Artikkelen er over seks år gammel

22-åringen havnet på benken og etter hvert på tribunen i Celtic fordi han ikke ville forlenge avtalen med den skotske cup- og seriemesteren.

Dermed så han cupfinalen mot Hibernian i slutten av mai fra tribunen. Rogne hadde håp om å få spille, men fikk ikke engang plass i troppen.

VG vet at Rogne er på vei til England for å gjennomføre den obligatoriske medisinske sjekken med Wigan.

Består midtstopperen den skal alt være klart for å fullføre overgangen.

Dersom Rogne blir Wigan-spiller vil han bli manager Owen Coyles andre signering i sommer. Fra før har Coyle hentet Chris McCann gratis fra Burnley.

Coyle overtok sjefstolen i Wigan etter Roberto Martinez - som tidligere i juni fikk jobben som manager i Everton.

Vant FA-cupen

Wigan rykket ned fra Premier League til Championship denne sesongen. Laget slet lenge i bunnen av tabellen og endte til slutt tre poeng bak Sunderland på sikker plass.

Likevel vant Wigan FA-cupen etter en sterk 1-0-seier over Manchester City i finalen.

Seieren gjorde også at laget er kvalifisert for spill i Europa League den kommende sesongen. Som cupvinnere vil Wigan gå direkte inn i gruppespillet i turneringen.

Vil gå gratis

Som Bosman-spiller etter tre og et halvt år i Celtic, har Rognes agent Morten Wivestad hatt god tid til å finne en ny arbeidsgiver for U21-landslagsstopperen. En rekke klubber har vist interesse for Rogne.

I april fortalte Wivestad at Rogne sto overfor tre muligheter: Å forlenge med Celtic, gå til en ny klubb før EM eller satse på et godt mesterskap og finne en ny klubb etter europamesterskapet.

Nordmannen kan han gå gratis til Wigan. Derfor blir det heller ingen overgangspenger på Stabæk, som fikk rundt to millioner kroner i utdanningskompensasjon da 22-åringen valgte Celtic i januar 2010.

På grunn av skader og usikkerheten rundt kontraktsforlengelsen har Thomas Rogne bare medvirket i 13 seriekamper for Celtic denne sesongen.

VG kommer med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder