Molde-spiller fikk rødt kort også i kveldens oppgjør

UTVIST: Emmanuel Ekpo får sitt andre gule kort og må forlate banen i oppgjøret mot Legia Warszawa onsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Solskjær etter Molde-miss: - Vi er skuffet

WARSZAWA (VG) (Legia Warszawa-Molde 0-0, sammenlagt 1-1) Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mener utvisningen av Emmanuel Ekpo ikke ble avgjørende for at Molde mislyktes i Champions League-kvalifiseringen.

Artikkelen er over seks år gammel

Molde klarte ikke å score det målet som skulle til på bortebane etter kun 1-1 i hjemmeoppgjøret.

- Vi er skuffet, men vi skal reise oss. Sånn er fotballen, sier Solskjær til det norske pressekorpset i Polen.

VG LIVE: Les fyldig referat her

For en uke siden pådro Fredrik Gulbrandsen seg to gule kort i hjemmekampen. Litt over ti minutter før slutt i kveldens kamp var det Ekpos tur til å gjøre det samme.

Det avsluttet på mange måter den store sluttspurten Molde håpet på og Solskjær la opp til. Etter kampens beste Molde-periode fikk Legia tilbake kontrollen de hadde hatt den første timen.

Molde-treneren mener imidlertid at utvisningen ikke ble avgjørende. Han viser til at laget skapte sin kanskje beste mulighet med én mann mindre på banen.

- Vi skulle spille en god bortekamp og ta vare på sjansene vi fikk. Martin (Linnes) har en stor sjanse på slutten. Han er enormt flink på det der og er kanskje best i Norge på å time løpene, men han fikk dessverre ballen litt for langt foran seg, sier Solskjær.

Holdt tett

Stemningen var skyhøy på tribunene i Warszawa, men selve oppgjøret i 3. runde av Champions League-kvalifiseringen var labert. Hverken Legia eller Molde var villige til å risikere alt.

(Saken fortsetter under bildet)

UTSLÅTT: Ole Gunnar Solskjær takker Legia-spillerne for kampen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Dermed gikk polakkene videre på bortemålsregel - etter en kamp der de hadde 3-3 i sjanser og 8-2 i cornere.

Temmelig surt for Molde som dominerte hjemmekampen stort. Nå må de i stedet konsentrere seg om å komme til gruppespillet i Europa League.

- Vi skapte nok sjanser til på vinne med både tre og fire på hjemmebane. Der hadde vi en gylden mulighet. I dag spiller vi en god bortekamp, sier Solskjær.

Sendte opp keeper

Molde skapte sin første corner først etter 58 minutter. Martin Linnes fikk den første sjansen etter 62 minutter. Joona Toivos frisparkfot skapte trøbbel for Legia-keeper Dusan Kuciak syv minutter senere. etter det hadde innbytter Aliou Coly en halvsjanse.

Så kom Ekpos utvisning. Dermed mistet Molde mye av angrepskraften. Martin Linnes hadde en brukbar mulighet etter 88 minutter, men det hjalp ikke at selv keeper Ørjan Nyland gikk opp på den påfølgende corneren.

Slaget var tapt.

Legia startet kampen med å skaffe seg fem cornere de første 16 minuttene. Men bare backen Jakub Wawrzyniaks heading var farlig. Den ble blokkert til corner.

Sjansefattig

Molde-keeper Ørjan Nyland en Legia-farlighet da han spilte beina på Legia-spissen Vladimir Dvalishvili - og reddet pent da Wawrzyniak prøvde seg fra langt holdt senere i omgangen.

Vegard Forren & co. ryddet ellers godt unna. Midtblokken med Forren, Even Hovland, Emanuel Ekpo og Daniel Berg Hestad parkerte «bussen» foran 16 meteren og ga fra seg får rom.

Legias playmaker Miroslav Radovic dominerte på mange måter 1. omgang, men Legia slet med å skape noe mot et Molde som etter hvert også hadde dobbel sikring mot polakkenes farlige kantspillere. Midtbanespillerne Martin Linnes og Daniel Chima Chukwu hjalp backene Joona Toivio og Knut Olav Rindarøy mot Legias vanligvis mest skapende spillere.

Men Molde klarte ikke å skape noe som helst selv de første, målløse 45 minuttene. Det lille spillet de hadde med ball var preget av alt for mange unøyaktigheter og enkle tap av kula.

3. kvalifiseringsrunde 2. kamp:
Hafnarfjörður (Island) - Austria Wien (Østerrike) 0-0 (sammenlagt 0-1)

Zenit St. Petersburg (Russland) - Nordsjælland (Danmark) 5-0 (sammenlagt 6-0)

Metalist Kharkiv (Ukraina) - PAOK (Hellas) 1-1 (sammenlagt 3-1)

Sheriff (Makedonia) - Dinamo Zagreb (Kroatia) 0-3 (sammenlagt 0-4)

Elfsborg (Sverige) - Celtic (Skottland) 0-0 (sammenlagt 0-1)

Viktoria Plzen (Tsjekkia) - Nomme Kalju (Estland) 6-2 (sammenlagt 10-2)

Zulte-Waregem (Belgia) - PSV Eindhoven (Nederland) 0-3 (sammenlagt 0-5).

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder