Deila om Martin (15): - Det største talentet jeg har sett

Femtenårige Ødegaard med sensasjonelt innhopp

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Aalesund 2-0) Fjorårets seriemester slet med å få den avgjørende scoringen mot Aalesund. Så satte Ronny Deila inn 15 år og 117 dager gamle Martin Ødegaard.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter 72 minutter kom han inn som tidenes yngste Tippeliga-spiller på stillingen 0-0.

Ungdomsskoleeleven viste seg fram med blant annet og slå tunnel på Fredrik Ulvestad - og vartet opp med flere tekniske detaljer som skapte jubel og applaus blant 6721 tilskuere på Marienlyst.

- Det er utrolig stort. Det er en drøm som går i opppfyllelse, sier Martin Ødegaard til VG.

Martin Ødegaard var også involvert i begge scoringene som sikret tre Strømsgodset-poeng. Etter fire minutter fant han Gustav Wikheim med en pasning. Wikheim, banenes beste spiller, ble felt - og Godset fikk frispark på cirka 20 meter.

Den banket Øyvind Storflor i mål. 1-0.

VGTV: Se Ødegaards herjinger mot Aalesund VG LIVE: Slik var kampen

Stjerneregi

I kampens siste minutt gjorde sønnen til den gamle Godset-sliteren Hans Erik Ødegaard det som fikk folk på Marienlyst til å gni seg i øynene. 15-åringen danset seg gjennom Aalesund-forsvarerne på imponerende vis. Regisserte for en annen innbytter, Thomas Sørum, som enkelt kunne punktere kampen.

Et fantastisk innhopp av Martin Ødegaard, og det er lett å forstå at europeiske storklubber ligger langflate etter å sikre seg supertalentet.

Han var ikke preget av nerver da han entret banen etter 72 minutter på stillingen 0-0.

- Når Godsetunionen synger navnet mitt bare smiler jeg og har det gøy. Jeg har alltid vært glad i å ha ballen, og føler meg trygg på de ferdighetene jeg har, sier 15-åringen.

- Hva betyr det for deg å være tidenes yngste Tippeliga-spiller?

- Det er utrolig stort å være den yngste. Det viser jo at denne klubben tør å satse på unge og lokale spillere, sier han.

Lekent

I første omgang var det en annen teknisk brilkjant Godset-spiller som markerte seg.

Anført av en leken Gustav Mendonca Wikheim i den hengende spissrollen styrte Strømsgodset det meste. 21-åringen med norsk far og brasiliansk mor kunne gitt hjemmelaget ledelsen etter 17 minutter, men skuddet fra skrått hold gikk over.

Fire minutter senere var han med på omgangens fineste angrep. På et touch slo han pasningen fra Muhamed Keita presist inn på Peter Kovacs' støvel, men skuddet gikk like utenfor. Samme Kovacs var enda nærmere scoring etter 33 minutter da han headet Lars Christopher Vilsviks pasning i tverrliggeren.

Aalesund - som var veldig gode i tilsvarende kamp i fjor - var en stor skuffelse før pause. Den eneste sjansen, et knallhardt Jo Nymo Matland-frispark fra 18 meter, ble slått til corner av Adam Larsen Kwarasey.

- Noe helt spesielt

I andre omgang hadde Aalesund to store sjanser, men totalt sett vant hjemmelaget fortjent.

- Vi spilte ingen bra match, men vi gjorde det vanskelig for Strømsgodset i andre omgang, sier Jan Jönsson.

Godset-sjef Deila innrømmer at kveldens seier satt langt inne. Men han var ikke i tvil om at det var riktig å sette inn 15-årige Ødegaard.

- Jeg sa før kampen at hvis Martin får spille, så er det fordi han er god nok. Den gutten har noe helt spesielt over seg. Han er det største talentet jeg har sett, sier Ronny Deila.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder