I AKTIVITET: Henning Berg, her fra sin tid som Blackburn-manager, holder seg ikke på latsiden i England. Nå gjør han speideroppdrag for Norwich. Foto: Scanpix/PA.

Henning Berg med «hemmelig» Premier League-jobb

I Blackburn varte han bare i 57 dager. For Norwich har Henning Berg (44) i det stille jobbet et halvår.

 • Marius Vik

Artikkelen er over seks år gammel

Bare ti kamper og 57 dager varte Henning Bergs tid som Blackburn-manager, men 44-åringen har likevel valgt å bosette seg i England, muligens for å fortsette trenerkarrieren på balløya.

Nå er han godt i gang.

Overfor VG bekrefter mannen med 100 landskamper at han det siste halvåret har jobbet som speider for Premier League-laget Norwich.

- Ja, jeg begynte å jobbe for dem i våres, jeg tror vel det var i mars.

- Det er ikke sånn at jeg har noe fast ansettelsesforhold hos dem, men jeg tar oppdrag hvor jeg ser på spillere og lag, skriver rapporter og gir dem tilbakemeldinger. Ewan Chester, tidligere sjefsspeider i Rangers, tok kontakt med meg. Vi har hatt kontakt siden Rangers-tiden, han vet hvordan jeg tenker, og lurte på om jeg kunne bidra.

- En eller to kamper i uka

Det betyr at den tidligere landslagsstopperen får holdt seg godt oppdatert både på og utenfor balløya.

- Jeg ser vel en eller to kamper i uken, både Premier League, hvor jeg har sett Liverpool i tre av de siste kampene, Championship og League 1, i tillegg til at jeg også har reist til Tyskland og fått sett litt Bundesliga-fotball.

- Norwich har god oversikt over spillere, men det er nyttig for meg også. Jeg får sett mye fotball, samtidig som jeg er i miljøet, sier Berg til VG.

Stresser ikke med ny jobb

Midtstopperen er ikke den eneste som har sansen for gule fugler som har fulgt samme oppskrift. Det var nemlig slik Uwe Rösler, også han med fortid i Lillestrøm, fikk jobb i England: Etter å ha gitt seg som trener i Norge, flyttet tyskeren til Manchester, og brukte mye tid til å se fotball og pleie engelske kontakter, før han til slutt endte opp som Brentford-manager.

- Men det er ikke sånn at jeg absolutt må jobbe i England, understreker Berg.

- Jeg er fotballtrener, men hvor jeg etter hvert skal jobbe får vi bare se. Det viktigste for meg er at det blir i en klubb hvor det er folk jeg har lyst til å jobbe sammen med, og at vi tenker likt.

Les også: Berg får over 20 millioner av Blackburn

Tidligere i år ble Berg koblet til den ledige managerjobben i skotske Kilmarnock, og overfor VG innrømmer Berg at det har vært flere klubber som har kontaktet ham.

- Det har vært noe interesse, det har det, men det som er viktig er at det skal være riktig. Ofte vet man hva klubbene står for før de kommer med et konkret tilbud, og da har det vært riktig ikke å gå videre med det, understreker Berg.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Henning Berg i samtaler med norsk klubb

 2. Alex Ferguson hyller Berg-ansettelsen

 3. Tettey om Premier League-start: – Seriøst? Oi, oi, oi!

 4. Pluss content

  Walker, Dalglish, Shearer - og en norsk landslagslege: Dette er historien om Blackburns ligagull i 1995

 5. Derfor føler Deane han har lyktes i Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder