LETTET NIELSEN: David Nielsen mener det er enorme krav som møter Strømsgodset etter suksessen de siste årene. Treneren var en glad mann etter 3-2-seieren over Sandefjord. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Godset-treneren om tiden etter Deila og Ødegaard: Nielsen: - Det er helt enorme krav her

Men «Ødegaard-kopiene» Fossum og Wikhem glitret i årets første seier

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Sandefjord 3-2) David Nielsen mener forventningene til Strømsgodset er «helt enorme» etter suksessen de siste årene.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Men etter en traurig start på sesongen kunne endelig Drammens stolthet sprudle som i glansdagene. I hovedrollen: Iver Fossum (18) og Gustav Wikheim (22) som på sitt beste ikke er så langt unna supertalentet Martin Ødegaard (16).

Spilte til 8 på VG-børsen

De to ungguttene spilte begge til 8 poeng på VG-børsen og holdt lekestue med svimle Sandefjord-spillere. Seieren burde og kunne vært større enn 3-2.

- Det begynner å nærme seg. I første omgang hadde vi høyt balltempo og mange bevegelser samtidig. Det var moro å spille, sier Gustav Wikheim til VG.

- Når det går fort langs bakken, så skaper vi muligheter, sier Iver Fossum.

Gjestenes redusering på overtid gjorde at det ble spenning på slutten i en kamp som burde ha vært kjørt.

HERJET: Øyvind Storflor (til venstre) feirer 3-1-scoringen sammen med Gustav Wikheim - som briljerte i Martin Ødegaards gamle posisjon. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

- Sånn er det når vi ikke får scoret det siste målet. Vi skal ikke henge oss for mye opp i det. Vi må se på prestasjonen. Vi fortsatte den gode stimen fra Lerkendal med en veldig, veldig god kamp, sier Strømsgodset-trener David Nielsen til VG.

Gir Nielsen arbeidsro

For den danske sjefen - som etter de tre første serierundene kun hadde ledet Strømsgodset til to poeng på de tre første kampene - var seieren meget kjærkommen. De tre poengene gir Nielsen arbeidsro, men ikke minst: Strømsgodset viste at den angrepsvillige og pasningsorienterte gla'fotballen på Marienlyst lever, selv om både tidligere trener Ronny Deila og supertalentet Martin Ødegaard har forlatt Drammen.

David Nielsen vet at det fort kan bli snakket om alt som var bedre før hvis årets Strømsgodset-lag svikter.

- Det var viktig å vise at vi fortsatt er et offensivt lag. Så er det nye, unge spillere som skal gjøre det. Det er helt enorme krav og forventninger til hva som skal leveres her. Men det er utviklende for disse unge guttene. Det kommer til å gjøre dem til bedre spillere. Og det er gøy at de leverer som de gjør i dag, sier Nielsen.

- Synes du det er riktig at både Wikheim og Fossum blir belønnet med 8 poeng på VG-børsen?

- Ja. Jeg synes de leverer veldig godt. Det vi ønsket i denne kampen var å dyrke den gode relasjonen mellom de to. Så ville jeg gjerne ha Øyvind (Storflor) inn i boksen. Godt å se at vi lyktes med planen, svarer treneren.

Scoringsorgie i første omgang

Allerede etter fire minutter spilte Strømsgodset seg frem til en dobbeltsjanse. Midtstopper Jørgen Horn var svært nær ved å styre et innlegg rett i Sandefjord-målet, men avslutningen gikk like utenfor.

Etter 20 minutter kom det forløsende ledermålet. Og for en scoring det var. Gustav Wikheim startet det hele med et dribleshow midtveis inn på Sandefjords banehalvdel. Spilte fri Øyvind Storflor på venstrekanten. Veteranen fant igjen Iver Fossum ved motsatt stolpe. 18-åringen la inn til Thomas Lehne Olsen som enkelt skjøt inn 1-0.

Åtte minutter senere doblet Storflor ledelsen. Igjen var Wikheim involert. Den teknisk briljante kantspilleren la inn til trønderen som puttet inn 2-0.

SUPERTALENT: Iver Fossum leverte nok en god kamp for Strømsgodset. I bakgrunnen: Mads Pedersen. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Sandefjord var sjelden en trussel for Godset-keeper Espen Bugge Pettersen, men litt ut av ingenting kom reduseringen etter en drøy halvtime. Victor Demba Bindia slo ballen inn bak hjemmelagets midtforsvar. Fjorårets toppscorer Pål Alexander Kirkevold skjøt ballen via Bugge Pettersen og i mål.

38 minutter var gått da Strømsgodset igjen viste frem strålende angrepsfotball. Ballen gikk fort fra Martin Rønning Ovenstad via Gustav Wikheim og videre til Iver Fossum. 18-åringen la inn til Øyvind Storflor som omtrent kopierte 2-0-målet.

Sandefjord-redusering på overtid

Anført av Fossum og Wikheim fortsatte festfotballen etter pause, men til tross for noen gigantiske sjanser klarte ikke Strømsgodset å score flere mål.

Nærmest var Wikheim da han ble spilt nydelig fri av Fossum (selvsagt). Alene med Michael Tørnes snublet imidlertid 22-åringen. Han klarte likevel å lobbe ballen over Sandefjord-keeperen, men en heroisk Alexander Gabrielsen fikk rensket ballen unna i siste tidel.

- Jeg mistet balansen der, jeg vet ikke helt hva som skjer. Men jeg trodde ballen skulle gå inn likevel. Jeg var faktisk på vei til å feire, sier Wikheim.

- Jeg er litt usikker på om ballen var inne, faktisk, sier Gabrielsen, en av få Sandefjord-spillere som sto frem på Marienlyst.

Likevel skapte gjestene noen gode muligheter, og på overtid reduserte innbytter Kristoffer Normann Hansen med et spektakulært hælspark.

Dermed ble det et par minutter med hjertet i halsen for drammenserne på tribunen. Men David Nielsens gutter rodde i land årets første trepoenger.

- Det må ha vært en morsom kamp for en nøytral tilskuer. Strømsgodset kunne ha scoret enda flere mål, men det kunne vi også ha gjort. Vi må ha mer tro på egne ferdigheter. Jeg tror også spillerne sitter igjen med et inntrykk av at det var mer å hente her, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen.

- Godset har mange gode ballspillere. Vi gjorde noen dumme feil som ga dem ledermålet, sier Sandefjords Erik Mjelde.

- Etter pause våget vi å spille vårt spill. Vi vet at det er en del Godset-spillere som ikke er så glade i å løpe hjemover. Da fikk vi noen gode sjanser, men for all del - seieren er fortjent, sier Sanderfjord-stopper Alexander Gabrielsen.

- Da det gikk fort hang ikke Sandefjord med. Selv om de var fem i backrekken, sier en fornøyd tomålsscorer Øyvind Storflor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder