Vålerengas nye yndling senket Haugesund

Brown scoret to mål på ett minutt

ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga-Haugesund 2-0) Med Deshorn Browns (24) to mål på vel ett minutt har Vålerenga-trener Kjetil Rekdal fortsatt sine ord i behold.

– Han kommer til å ta Tippeligaen med storm, var ordene «Reka» brukte etter å ha sikret seg spissen fra Jamaica som erstatter for målgarantisten Vidar Örn Kjartansson (25 mål i serien i fjor) for en måned siden.

Det så bare ikke sånn ut i de to første seriekampene. Brown fikk en drøy time i seriepremieren mot Strømsgodset. Borte mot Sarpsborg ble 24-åringen tatt av banen allerede til pause. I begge kampene spilte han til 4 på VG-børsen.

KOMMENTAR: Hent inn Grindheim, Høgmo

På Ullevaal i kveld var Brown anonym i en drøy halvtime, men så var han der. Først på en pasning fra Daniel Fredheim Holm. Mottaket var ikke all verden, og Brown spilte egentlig ballen for langt fra seg. Men med sin hurtighet kunne han «reparere» sin egen feil, nådde den før Haugesund-forsvareren og satte ballen bak keeper Per Morten Kristiansen. Det så ut som et tåskudd av alle ting.

Da var det spilt 36 minutter.

HYLLET: Daniel Braaten hoppet opp på ryggen til tomålsscorer Deshorn Brown etter kampen. T.v. i bakgrunnen kaptein Christian Grindheim. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Ett minutt senere var det en feilvendt Fredheim Holm som var heldig med et hælspark som plutselig sendte Brown alene med Haugesund-keeperen. Kristiansen fikk en hånd på skuddet, men ballen trillet inn i lengste hjørne.

– Jeg har kjent litt på presset, og da var det en lettelse å få disse to målene. Jeg er fornøyd selv om det ble en tøff kamp, sier Brown til VG.

– Han har to mål på fire avslutninger. Vi får satse på at utviklingen går rette veien. Men disse scoringene gjør godt for selvtilliten, sier Kjetil Rekdal og innrømmer at de har en jobb å gjøre med å få han «bedre integrert med laget.»

– Så vil det komme kamper hvor han vil komme bedre til sin rett enn i dag.

VG LIVE:Slik var kampen

Brown var på banen også i 2. omgang, men han gjorde ikke så mye av seg, og 24-åringen ble byttet ut etter 73. minutter. Men da hadde han gjort jobben sin – og vel så det.

Vålerenga har nå tatt syv av ni mulige poeng og har Start i Kristiansand om en uke.

Haugesunds serieåpning ligner en katastrofe med ett poeng på tre kamper og 1-9 i målforskjell. Og i neste runde venter Molde.

Mot Vålerenga skapte de én skikkelig målsjanse i løpet av 90 minutter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder