VINNER: I sin første sesong som Celtic-trener leder Ronny Deila klubben til seriegull og ligacup-tittel. Foto:Lee Smith,Reuters

Aberdeen tapte - Celtic ble «sofamester»: Deila og Johansen vant seriegull

(Dundee United - Aberdeen 1-0) Aberdeen måtte vinne lørdagens kamp for fremdeles å ha en teoretisk sjanse til å vinne den skotske ligaen. Forsøket mislyktes og dermed er Celtic seriemester.

  • Steinar André Danielsen

Artikkelen er over fem år gammel

– Vi har oppnådd noe stort nå, ved å vinne ligaen for fjerde gang på rad. Og forhåpentligvis har vi mer i vente, sier Deila til Celtics nettsted etter å ha sett Aberdeen tape for Dundee United.

Det betyr at serietoer Aberdeen umulig kan hente inn Celtics 11-poengsforsprang når tre kamper gjenstår av sesongen. Ronny Deilas lag har vist fryktinngytende form etter nyttår og kun tapt én seriekamp de siste fire månedene.

Mens Celtic-fansen kan feire i Glasgow i kveld, er Ronny Deila i Norge. Hans døtre Thale og Live ble konfirmert lørdag. Klubben la ut denne meldingen:

– Defensivt har vi vært utrolige hele sesongen, vi har knapt sluppet inn mål. Offensivt er vi blitt bedre og bedre. Vi har jobbet så hardt for dette, og nå kan vi begynne å tenke på neste sesong, sier Deila.

Dobbel

Fredag kveld ledet han Celtic til en knusende 5-0-seier over Dundee på Celtic Park. De tre poengene sørget for å øke avstanden ned til Aberdeen - den eneste klubben som har hatt et teoretisk håp om å stjele ligatittelen fra «norske» Celtic - til 11 poeng.

FØRSTE TITTEL: Slik så det ut da Ronny Deila løftet ligacup-pokalen i midten av mars. Foto:Russell Cheyne,Reuters

Før lørdagens møte med Dundee United hadde Aberdeen fire kamper igjen å spille mot Celtics tre.

Med andre ord måtte Aberdeen hente hjem alle tre poengene fra Tannadice Park for å holde liv i sin lille, lille titteldrøm.

Den titteldrømmen ble knust allerede etter tolv minutters spill da hjemmelaget tok ledelsen 1-0 ved Robbie Muirhead.

Aberdeen visste hva som sto på spill, men tross et iherdig forsøk på å komme tilbake i kampen, endte det med tap for serietoeren.

Det betyr at Ronny Deila og Stefan Johansen kan slippe jubelen løs for pokal nummer to denne sesongen. 15 mars gikk Celtic til topps i ligacupen etter 2-0-seieren over nettopp Dundee United i finalen, en finale hvor Johansen ble kåret til banens beste.

– Veldig stolt

Nå fortsetter suksessen for den norske duoen. Selv om muligheten til å vinne trippelen forsvant med semifinaletapet for Iverness i FA cupen, kan begge se tilbake på en minneverdig og suksessrik sesong.

Deila har altså sikret den stolte storklubben to titler i sitt første år som manager, mens Johansen har vært sterkt delaktig gjennom sitt storspill på midtbanen.

24-åringen ble nylig nominert til «årets spiller» i skotsk fotball og ble dessuten kåret til Celtics beste spiller av både lagkameratene og fansen.

Fansen er ikke bare fornøyd med jobben Johansen har lagt ned etter ankomst Glasgow. Også Ronny Deila har, etter en vanskelig start, blitt en meget populær mann.

«Oh Ronny Ronny, Ronny Ronny Ronny Ronny Deila» runget fra Celtics kravstore publikum etter ligacup-triumfen i mars. 10. mai venter nettopp Aberdeen på bortebane sesongens tredje siste kamp. Det er grunn til å tro at den fengende Ronny Deila-sangen blir å høre også der.

– Jeg vil gratulere fansen i dag, de har vært en stor del av dette. Jeg er veldig stolt over å lede en så fantastisk klubb som dette, sier den tidligere Strømsgodset-treneren.

Mer om

  1. Skotsk fotball

Flere artikler

  1. Pluss content

    - Det har alltid gått oppover der jeg jobber

  2. Deila er presset før toppkampen: – Mange fans har mistet troen på ham

  3. Deila etter nytt poengtap: - Slik jeg vil se laget mitt spille

  4. Celtic nærmer seg seriegullet

  5. Commons beklager utbruddet: – Jeg var veldig frustrert

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder