Her er dagens oddstips

UTFORDENDE CELTIC-KVELD: Skottene må justere både væskeinntak og spill i Baku i aften. Her er Stefan Johansen i aksjon mot Qarabaghs Ilgar Qurbanov på Celtic Park for en uke siden. Foto:Russell Cheyne,Reuters

Aserbadsjansk hetesjokk venter Celtic

31 graders varme og en delvis elendig gressmatte venter Stefan Johansen og Celtic i kveldens Champions League-kvalifiseringskamp i Baku.

Artikkelen er over fire år gammel

Med 1-0-ledelse fra første kamp i Glasgow i forrige uke har Celtic ikke all verdens til slingringsmonn fra før av. Slik kan skottene trolig regne med en svett aften mot Qarabag på Tofiq Bahramov Stadion.

Hovedstaden Baku, som ligger rett ved det Kaspiske Hav, er midt i en stekende het sommer. Tirsdag ettermiddag lå temperaturen på 40 grader, ifølge den amerikanske værmelder-nettstedet wunderground.com. Skjønt, en talsmann for FSM (Football and Sports Management), som er ansvarlig for baneforholdene, hevdet at det var mellom 51 og 52 grader på stadion midt på dagen i går, ifølge BBC.

Byen ligger tre timer foran norsk tid, og selv om kampen har avspark kl. 21.30 lokal tid meldes det en temperatur på rundt 31 grader. Og ikke nok med det så er deler av banen langt fra i sin beste stand.

– De har hatt ekstremvarme i sommer, og jeg vet ikke om gresset har fått en sykdom. Men det ser angivelig ikke bra ut, sa assistentmanager John Collins til Evening Times før avreisen mandag.

– På dette nivået forventer man en gressmatte av god standard. Men er den ikke det så få vi bare justere spillet vårt. Det betyr at vi må spille mer direkte der banen er humpete og unngå pasninger på egen banehalvdel, føyde Collins til.

I løpet av tirsdagen var det mye frem og tilbake hvorvidt Celtic i det hele tatt skulle få lov til å trene på arenaen, slik man ifølge UEFAs regler skal ha anledning til, ifølge Daily Record. Det endte med at skottene fikk gjennomføre sin treningsøkt, mens Qarabag valgte å trene et annet sted for å spare gresset.

Det er for øvrig ikke første gang man har slitt med en gressmatte i alt annet enn tipp topp tilstand i Baku. De som husker tilbake til Norges EM-kvalifiseringskamp i november var de hvite norske draktene tilgriset med noe som så ut som grønn markeringstusj. Grunnen var at gresset ble sprayet før avspark fordi banen var i så dårlig forfatning. Men for ordens skyld gjaldt dette på Bakcell Arena, som ikke er kveldens bane.

Tilbake til kveldens match så har Celtic skaffet seg et ok utgangspunkt, men ikke mer enn akkurat det. I den første kampen hadde Celtic trøbbel med å komme til de helt store målsjansene mot et tilsynelatende ryddig Qarabag-forsvar. Inntil nyervervelsen Dedryck Boyata (f) fikk roet skottenes nerver med en heading fra kort hold åtte minutter før slutt.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Qarabag havnet på 3. plass i Europa League-gruppespillet i fjor høst, bare ett poeng bak den senere finalisten Dnipro Dnipropetrovsk. Og er regjerende aserbajdsjansk ligamester etter en solid hjemmeform (11-4-1). Ny ligasesong åpner til helgen.

Celtic vant oppskriftsmessig 2–0 over Ross County i lørdagens ligapremiere, der Stefan Johansen (mb) og Leigh Griffiths (a) signerte scoringene. Sistnevnte måtte forlate banen med skade, men forventes å bli klar her. Nir Biton (mb) skal også være restituert, men matchen kommer for tidlig for Charlie Mulgrew (f).

Slik det står er varmen og banens forfatning noe som rammer begge lag. For Celtic sin del blir mye av sesongen målt på om man kommer seg til Champions League-gruppespillet. Det skal riktignok spilles en playoff-runde senere i august, men vi tror at skottene har rutine nok til å nå akkurat den biten.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Vi prøver et uavgjortspill til 2,90 i odds og spillestopp er kl. 18.25.

Les også

 1. Spiller Champions League-kvalik onsdag: Stefan Johansen har blitt målfarlig i ny rolle: - Veldig gøy

  GARDABÆR (VG) 0, 0, 0, 1, 3, 4, 9. Stefan Johansen (24) har…
 2. Johansen scoret sesongens første - og ble byttet ut: Norsk drømmestart for Celtic

  (Celtic - Ross County 2-0) Stefan Johansen (24) scoret i serieåpningen for Celtic og ga Ronny Deila en best tenkelig…
 3. Celtic - Ross County kl. 13.45: Deila før serieåpningen: – En helt annen verden nå

  GARDABÆR (VG ) Presset for å få Celtic tilbake i Champions League er enormt, men sommerens utgave av Ronny Deila (39…
 4. Her redder han Deila fra pinlig europacupresultat

  (Celtic - Qarabag Agdam 1-0) Celtic så lenge ut til å måtte gå målløst av banen mot aserbajdsjanske Qarabag Agdam.
 5. Celtic videre tross sjokkstart: – Det var aldri noe stress

  GARDABÆR (VG) (Stjarnan - Celtic 1-4, 1-6 sammenlagt) Lille Stjarnan rystet Ronny Deila (39) og Celtic med et tidlig…
 6. Nektet å flytte storkampen: – Mentalt kan det ha litt å si

  GARDABÆR (VG) Stjarnan kunne tjent gode penger på å flytte Champions League-duellen mot Celtic til en større arena, men…
 7. Deila ga Johansen strafferefs

  GARDABÆR (VG) Ronny Deila (39) har gitt Stefan Johansen (24) klar beskjed om hvem som skal ta straffesparkene i Celtic…
 8. Stefan Johansen danset i glede, men da han ville ta straffe sa Deila nei

  (Celtic-Stjarnan 2-0) Han danset Celtic i gang inn i en ny sesong. Stefan Johansen både scoret og serverte målgivende.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder