KAN SMILE HELE VEIEN TIL BANKEN: Dersom Martin Ødegaard velger Bayern München vil han ifølge Marca få en startårslønn på ni millioner kroner. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Hevder Bayern vil gi Ødegaard rekordlønn

Ni millioner kroner. Det kan bli Martin Ødegaards (16) nye årslønn dersom han skriver under for Bayern München, skal vi tro den spanske storavisen Marca.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den årslønnen vil gjøre ham til den best betalte ungdomsspilleren i fotballens historie, og ikke engang Real Madrid har planer om å matche den, skriver Marca.

Den spanske storavisen skriver at Bayern München har tilbudt Martin Ødegaard en femårskontrakt som gir ham én million euro (omkring ni millioner kroner) i årslønn det første året, og som stiger til 2,5 millioner euro (omkring 22,5 millioner kroner) etter hvert.

Sportsbloggen:Nå bør han snart bestemme seg

Det er riktignok i det nedre lønnsjiktet til klubbens a-lagsspillere og det er et godt stykke unna de omkring 380 millioner kronene verdens best betalte fotballspiller, Cristiano Ronaldo (Real Madrid), får fra klubben for å spille fotball.

Likevel: For en akkurat fylt 16 år gammel gutt fra Drammen er det en god slump.

Det var i går at Martin Ødegaard gikk fra å være 15 til å bli 16 år, og med det står han fritt frem til å signere en proffkontrakt for en av de mange europeiske storklubbene som jager underskriften hans.

Les også: Gratulerer med dagen, Martin: Her er fotballprofilenes råd til deg!

Den siste halvannen måneden har han besøkt både Real Madrid, Liverpool og nevnte Bayern München, men det er ikke ventet at han tar en avgjørelse vedrørende sin egen fotballfremtid før på nyåret.

Pappa Ødegaard er ikke i tvil om at Europa-turnéen er riktig vei å gå for sønnen, som har høstet lovord fra flere store fotballprofiler i det siste. Blant annet har Bayern Münchens klubbleder Karl-Heinz Rummenigge lovprist det unge norske talentet og også bekreftet klubbens interesse i ham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder