AVTALT SPILL?: Avisen Der Spiegel publiserte nylig en sak hvor den velkjente kampfikseren Wilson Raj Perumal angivelig skal ha "spådd" helt riktig utfall av VM-kampen mellom Kamerun og Kroatia. I etterkant nekter Perumal for at dette stemmer. FIFA går samtidig hardt ut mot den tyske storavisen.

AVTALT SPILL?: Avisen Der Spiegel publiserte nylig en sak hvor den velkjente kampfikseren Wilson Raj Perumal angivelig skal ha "spådd" helt riktig utfall av VM-kampen mellom Kamerun og Kroatia. I etterkant nekter Perumal for at dette stemmer. FIFA går samtidig hardt ut mot den tyske storavisen. Foto:Sanjin Strukic/pixsell,PA

Tysk storavis i hardt vær etter kampfiksingsanklager

Beryktet kampfikser nekter å ha forutsett resultatet i Kroatia-Kamerun

FIFA ber Der Spiegel om å legge frem bevis

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og kampfikseren Wilson Raj Perumal (48) går hardt ut mot Der Spiegel og mener avisen har løyet om den påståtte kampfiksingen i Kamerun-Kroatia.

Steinar André Danielsen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var i forrige uke at Perumal, som er dømt for kampfiksing en rekke ganger og som er svartelistet av FIFA, ble sitert på følgende i Der Spiegel:

«Kroatia slår Kamerun 4-0 og én spiller blir utvist».

Ordene skal ha falt i timene før Kroatia slo Kamerun 4-0 og hvor Alex Song ble utvist. 48-åringen fikk med andre ord fullklaff, og begrunnet ifølge avisen sitt forhåndstips med at det i det kamerunske laget finnes syv råtne epler.

Det kamerunske fotballforbundet uttalte i ettertid at de ville etterforske påstandene om at kampen ble rigget.

Tilbakeviser påstandene

Ifølge The Telegraph nekter imidlertid Perumal for å ha forutsett kamputfallet. Den beryktede kampfikseren sier dessuten at han ikke har bevis for at noen av Kameruns VM-kamper - som alle endte med tap - skal ha vært fikset.

I en Facebook-samtale mellom Perumal og Der Spiegel-journalisten, som The Telegraph har fått tilgang til, skal det i stedet komme frem at samtalen om den aktuelle kampen fant sted tre dager etter at oppgjøret var spilt, og ikke like før slik det ble skrevet i den tyske avisen.

- Ikke på noe tidspunkt har jeg sagt at det ville bli scoret fire mål eller gitt et rødt kort. Ikke på noe tidspunkt har jeg bekreftet eller underbygget det som ikke var annet enn kvalifisert gjetning. Sist, men ikke minst: Ikke på noe tidspunkt ble jeg informert av Der Spiegel-journalisten om at det vi chattet om på Facebook ville ende opp i en tysk avis, sier Perumal til The Telegraph.

- I motsetning til de såkalte avsløringene i Der Spiegel, vil jeg si at jeg ikke forutså sluttresultatet i kampen mellom Kamerun og Kroatia, sier den beryktede kampfikseren.

FIFA vil ha innsyn

Han er ikke alene om å gå knallhardt ut mot den tyske avisen.

- FIFA tviler sterkt på Der Spiegels påstander om kampfiksing. Derfor har FIFA bedt Der Spiegel om å komme med detaljer fra alle deres samtaler med herr Perumal og alt annet av materiale de har lagt til grunn for å gå ut offentlig med sine beskyldninger, sa FIFAs Ralf Mutsche via talskvinnen Delia Fischer i en presseuttalelse onsdag.

-Artikkelen har satt spørsmålstegn bak integriteten i VM-kampene, og det er en alvorlig anklage. Så langt har vi ikke funnet noe fra bettingmarkedet som tyder på at kampen var rigget, sa talskvinnen Fischer videre.

Der Spiegel står på sin side på at Perumal hintet om kampfiksing og spådde resultatet i forkant av Kamerun-Kroatia.

- Vi står fortsatt for at Perumal skrev til en Der Spiegel-journalist i timene før kampen, og at han der informerte om at stillingen ville bli 4-0 til Kroatia, og at en kamerunsk spiller ville få rødt kort i første omgang, skriver avisen i sitt tilsvar til The Telegraph.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder