POKAL-GUTT: Vincent Kompany kunne løfte pokalen for annen gang på tre sesonger. Her feirer han med lagkameratene. Foto: Reuters
POKAL-GUTT: Vincent Kompany kunne løfte pokalen for annen gang på tre sesonger. Her feirer han med lagkameratene. Foto: Reuters

- Jeg tror vi kan vinne mange ganger

Pellegrini gjorde som Mourinho - tok ligatittel i første forsøk

FOTBALL

Nasri: - Ingen ord kan beskrive følelsen min akkurat nå

(Manchester City-West Ham 2-0, Liverpool-Newcastle 2-1) Liverpool gjorde jobben mot Newcastle, men Manchester City hadde ingen problemer med å skape sin egen gullfest.

Publisert: Oppdatert: 11.05.14 22:00

Et nydelig skudd av Samir Nasri og en goalgetter-scoring av midtstopper Vincent Kompany sørget for en særdeles enkel 2-0-seier over West Ham - og Manchester Citys andre ligagull på tre sesonger.

- En fantastisk følelse. Det er ingen ord som kan beskrive følelsen min akkurat nå. Kanskje om en time eller to. Jeg er veldig glad på vegne av manageren, sier Samir Nasri i et intervju vist på TV 2.

Manuel Pellegrini lyktes i sin første sesong som City-manager - akkurat som José Mourinho og Carlo Ancelotti klarte med Chelsea.

- Han har gjort en fantastisk jobb. Han har beholdt roen hele sesongen. Og vi har spilt attraktiv fotball i hele år, mener Nasri.

Da reporteren spør om hemmeligheten bak suksessen, svarer franskmannen dette:

- Atmosfæren i garderoden. Vi jobber for hverandre og vi har beholdt troen. Liverpools kamp mot Chelsea ble vendepunktet i sesongen.

Stormet banen

Serio Agüero, som sto ved siden av Nasri, smilte og lo, men den argentinske spissen er foreløpig ikke særlig stødig i engelsk.

- Jeg er veldig glad for å være en mester, sier Agüro, før han uttryker at det føles bedre enn forrige gang - da han for to år siden avgjorde ligagullet mot QPR fire minutter på overtid.

- QPR? Aldri igjen, sier 25-åringen med et smil, før han tok turen til resten av City-laget og sang «champione, champione» i gangene på Ethiad.

Like etter kampslutt var det ville scener på Ethiad. Flere tusen supportere, som i mange år måtte leve med bitre nedturer, har stormet banen og kaster seg om halsen på sine lyseblå helter.

REFERAT: Liverpool-Newcastle REFERAT: Manchester City-West Ham

- Vi har sett unger ned i treårsalder og folk som går med stokk her. Det er helt fantastisk, sier Aleksander Schau i TV 2s Premier League-studio om banestormingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

102 scorede mål i én Premier League-sesong er bare ett mindre enn Chelseas rekord fra 2009/10. De lyseblå vant også ligacupfinalen tidligere i år.

Seks sesonger med den styrtrike eieren sjeik Mansour i ryggen har dermed gitt to ligamesterskap og to cuptitler. Forrige gang måtte City vente i 44 år på et nytt ligagull. Oppholdet mellom ligagull nummer tre og fire i klubbens historie, ble bare to år.

- Da vi vant første gang, så trodde vi at vi ville vinne hvert år. Så taper du den én gang og du tror du aldri vil vinne igjen. Jeg tror vi kan vinne mange ganger, sier kaptein Vincent Kompanymens han holder et barn i armene.

- Folk kan si hva det vil. Vi bygger en virkelig klubb. Vi blir bedre hvert år, og vi skal bli en klubb å regne med i Europa, legger han til.

Forutsetningen før den siste Premier League-runden var enkel. Den eneste måten City kunne tape ligagullet på var på følgende måte: City måtte tape mot West Ham, samtidig som Liverpool måtte slå Newcastle. Da ville gullet ha havnet i Liverpool.

På Ethiad tok det to minutter før City-fansen begynte å håne ligatroféløse Steven Gerrard. En nervøs supporter sto med en 80-tallsradio og hørte på oppdateringer fra Anfield. Selv om han ikke helt likte det han så av sine egne - City dominerte stort, men klarte ikke å få en tidlig scoring - så kom det søt musikk i øret fra Liverpool.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Martin Skrtel så ikke særlig musikalsk ut da beinet inn sitt fjerde selvmål for sesongen - med leggen etter 19 minutter.
Newcastles 1-0-scoring kom bare minutter etter at Luis Suarez fikk annullert et vakkert frisparkmål.

En Newcastle-spiller trillet ballen til Suraez, som dro til med yttersiden. Ballen fikk en vakker skru, og dalte i mål bak Tim Krul. Liverpool-spillerne jublet heftig, men dommer Phil Dowd må ha ment at ballen ikke lå i ro.

- Dommeren gjør rett, dessverre. Ballen er i bevegelse, men det er jo en prestasjon, og det er synd at sånne ikke får telle, sa Aleksander Schau i TV 2s Premier League-studio.

Daniel Agger burde utlignet etter en Gerrard-corner, men Liverpool var heldige som slapp unna 0-2 da Yoan Gouffran misset alene med Simon Mignolet etter et mønsterangrep.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Så, etter 38 minutter, i Manchester: Samir Nasri overtok ballen fra midtbanedyret Yaya Touré. Franskmannen brukte to små yttersideberøringer med høyrefoten, før han banket ballen i hjørnet via keeper. Et utrolig skudd av franskmannen.

Sekunder senere på Anfield: Daniel Sturridge headet utenfor fra en opplagt scoringsposisjon, før Liverpool-spissen sparket til stolpen med voldsom kraft i pur frustrasjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På overtid i første omgang hamret David Silva ballen i krysstangen, men City måtte nøye seg med 1-0 til pause.

Vincent Kompany fikk en enkel scoringsjobb da han fikk ballen av Edin Dzeko etter en corner like etter pause. 2-0 til City-

På Anfield snudde Liverpool kampen i løpet av to minutter. To nesten identiske bananfrispark fra kaptein Steven Gerrard - i det 63. og 65. minutt - ble sendt i mål av to Daniel-er, Agger og Sturridge.

Her kan du lese mer om