KAN BLI BORTE: Vålerenga takker supporterne etter 3-0 seier mot Stabæk forrige helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Økonomisk krise i Vålerenga

Vålerenga Fotball opplever en enorm inntektssvikt. Klubben trenger 15 millioner kroner for å klare seg gjennom 2014.

Artikkelen er over seks år gammel

Klubben er i en svært alvorlig økonomisk situasjon, skriver Dagbladet. For et halvt år siden var klubben også i trøbbel, og nå er situasjonen blitt verre.

- Ja, det er mer alvorlig nå. Vi har fått en enorm inntektssvikt vi ikke forutså da vi la opp 2014-budsjettet, sier Sandnes til Dagbladet.

Trenger hjelp

Hvis klubben skal overleve, er den avhengig av hjelp.

- Det vi ser nå, er at vi mangler 15 millioner kroner for å klare oss gjennom 2014. Det er en reell fare for at klubbens toppfotballsatsing er borte fra kartet om ett år, forteller VIF-lederen.

I perioden 2011-2013 har Vålerenga hatt et samlet underskudd på 72 millioner kroner.

På spørsmål om hvor nær Vålerenga er konkurs, svarer Sandnes:

- I samarbeidsavtalen Vålerenga Fotball har med aksjeselskapet, sitter aksjeselskapet med alle de kommersielle rettighetene, og sånn sett garanterer de for driften. Det som kan skje - og det skjedde med Lyn, for eksempel - er at aksjeselskapet går konkurs. I så fall blir spørsmålet om klubben greier å bære forpliktelsene. Da må klubben nullstille inngåtte avtaler og begynne på nytt igjen. Da rokker du veldig ved den sportslige satsingen.

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball Invest AS sier situasjonen er alvorlig.

- Det har jo vist seg at dette ikke er liv laga uten tilførsel fra aksjonærer. For å bruke et bilde: Vi sitter nå med den samme følelsen som når vi er i nedrykksposisjon. Bare at den nå er knyttet til økonomien og ikke pengene, sier han til Dagbladet.

Utfordringer

Sandnes mener klubben har to økonomiske utfordringer.

- Den kortsiktige heter likviditet, og den mangler vi. Vi vet dermed ikke om vi klarer å drifte skuta fra dag til dag. Vi jobber konstant med å holde ting flytende. Så har vi den langsiktige, som handler om 2015. Hvis vi ikke klarer å få på plass en plan hvor inntektene er større en kostnadene, er det umulig for oss å få investorer til å danne et nytt AS, sier Sandnes.

VIF ligger på fjerdeplass i eliteserien.

Les også

Mer om

  1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

  1. Vålerenga-kutt på 50 millioner

  2. Spetalen gir 100.000 til Vålerenga

  3. Brutal dom over Tippeligaklubbene: Økonomiekspert: – Kan ikke lenger leke butikk

  4. Vålerenga sliter over alt – fem oppsigelser og ingen lønn

  5. Stengel-saken kan gi VIF mer hodepine

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder