MÅ HA HJELP: Et lite stykke bak både Chelsea (1.-plass) og Manchester City (2.-plass) er Louis van Gaal og Manchester United avhengige av at de to lagene foran snubler for å ha en sjanse på tittelen. Foto:Jon Super,Ap

Solskjær hyller van Gaal: - Et friskt pust

Van Gaal om gullsjansene: - Matematisk, ja, men avhengige av hjelp

Ole Gunnar Solskjær mener at trener Louis van Gaal har gjenopprettet «Manchester United-mentaliteten» i klubben, og kaller nederlenderen for et friskt pust.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter å ha spilt for den rødkledde Manchester-klubben i over 10 år, vet Ole Gunnar Solskjær bedre enn de fleste hva han snakker om når han tar for seg «Manchester United-mentaliteten».

– Nå ser du ham (Louis van Gaal) snakke om å vinne ligatittelen. Jeg mener det er «Manchester United-mentaliteten», sier Solskjær ifølge Manchester Evening News.

– Vi burde ikke snakke om å ende på tredje- eller fjerdeplass. Vi burde snakke om å vinne ligaen, fortsetter den tidligere United-spilleren.

VG Direkte 16.00: Aston Villa - Manchester United

– Et friskt pust

UNITED-HELT: Ole Gunnar Solskjær scoret det avgjørende målet da Manchester United vant Champions League i 1999. Foto:Nina Eirin Rangøy,VG

Forrige sesong var det ikke mye som minnet om at klubben skulle ta sitt 21. ligamesterskap, noe de også var langt fra å gjøre. Til slutt fikk Alex Fergusons arvtager David Moyes sparken, og laget måtte ta til takke med en syvendeplass bak plassene som ga europacupspill denne sesongen.

Denne sesongen startet klubben også trått, men nå, uten å ha overbevist nevneverdig i alle kampene, står klubben med seks strake ligaseire. Det har bragt laget opp til en tredjeplass, fem poeng bak byrival City på andreplass og åtte poeng bak ledende Chelsea.

Det skal den nederlandske treneren Louis van Gaal ha sin del av æren for, ifølge nordmannen.

– Han har vært et friskt pust, og fansen og spillerne trenger en sterk personlighet som ham, sier Solskjær, som nekter å avskrive laget fra gullkampen.

– Jeg har vært der for lenge til å si at de ikke kan vinne. Er de helt der oppe i mars og april kan alt skje, for det er da alt avgjøres, sier han.

Spår tøff kamp

Louis van Gaal vil, som Solskjær sier, ikke avskrive eget lags sjanser til å være på toppen når serien avsluttes i mai.

– Matematisk kan vi vinne ligaen, svarte Louis van Gaal på spørsmål om akkurat det på gårsdagens pressekonferanse.

– Men du må se på hva Manchester City og Chelsea gjør, for de er over oss. De er veldig gode lag, og de må feile. De er ikke avhengige av hjelp, men vi er avhengige av at Manchester City og Chelsea feiler, fortsatte han.

Han må klare seg uten blant andre Fellaini og Rojo i dagens kamp mot Aston Villa.

– Aston Villa har ikke tapt særlig i det siste. De spiller uavgjort eller vinner, og når de taper, så er det bare med ett mål. Det kommer til å bli veldig vanskelig, sier han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder