SNART AVGJORT: Martin Ødegaard blir jaktet av Europas største fotballklubber. Innen kort tid vil Strømsgodset-spilleren, som her er på trening med laget på mandag, ha funnet seg en ny arbeidsgiver. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB Scanpix

Real Madrid-journalist: – Vet at Ødegaard er fornøyd med klubben

MADRID (VG) I Madrid trener Reals stjernegalleri uten
en tåskadet Martin Ødegaard (16). Trolig vil Strømsgodset-spilleren være på plass innen kort tid.

  • Øyvind Askeland
  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Cristiano Ronaldo, James Rodríguez, Gareth Bale, Toni Kroos og resten av stjernelaget til Real Madrid trente lørdag på klubbens treningsfelt utenfor Madrid. Fortsatt er det ingen avklaring om eller når Martin Ødegaard slutter seg til dem, men etter det VG erfarer skal 16-åringen ha bestemt seg for å bli Real Madrid-spiller.

Foran søndagens kamp mot Getafe, viet de nasjonale sportsavisene et tosifret antall sider til Real Madrid – uten å nevne Martin Ødegaard. Ikke fordi han ikke lenger er interessant, men fordi de som jobber tettest på klubben tar det for gitt at han blir Real Madrid-spiller.

Torsdag hevdet avisen Marca at Ødegaard kommer til å signere en seksårskontrakt innen kort tid. Foreløpig drøyer imidlertid bekreftelsen.

– Vi vet at Martin Ødegaard er veldig fornøyd med Real Madrid og at klubben er klar for å hente ham. Vi venter på den siste avklaringen, men alt er ok.

Det sier Anton Meana, journalist i Radio Marca, til VG. Han tror mottakelsen Martin Ødegaard har fått i Madrid, avgjør 16-åringens klubbvalg.

– Jeg vet at han var veldig fornøyd med mottakelsen han fikk her av president Florentino Perez, Zinedine Zidane, Carlo Ancelotti og Cristiano Ronaldo. Men enn så lenge venter vi. Kanskje kommer han om noen dager, kanskje om noen uker.

– Jeg vet at Real Madrids tilbud til ham er bedre enn Bayern Münchens og de andre klubbene sine. Han er en ung spiller med mange store klubber etter seg. Derfor tror jeg han er nødt til å tenke godt gjennom valget, sier Meana.

Klubbene må forhandle

Før Martin Ødegaards eventuelle overgang kan fullføres, må Strømsgodset bli enige med spanjolene om en overgangssum. Den vil sannsynligvis bli på et sted mellom 20 og 30 millioner kroner, i tillegg til at Strømsgodset vil sikre seg prosenter ved videresalg.

Det er bare noen uker siden 16-åringen dro til Madrid for å forhandle med Real Madrid om sine personlige betingelser. Som VG skrev da er Ødegaard forespeilet drakt nummer 16 om han skriver under for klubben.

I Real Madrids supporterbutikk ved stadion Santiago Bernabeu, er ikke drakten i salg ennå, men i butikken får VG opplyst at den vil legges ut for salg «så snart overgangen er offentliggjort».

Artikkelen fortsetter under bildet.

SCORET TO: Atlético Madrids hjemvendte sønn, Fernando Torres, scoret begge målene da laget spilte uavgjort 2-2 mot Real Madrid torsdag. Resultatet sendte Atlético til kvartfinalen i Copa del Rey. Foto:Sergio Perez,Reuters

Surt cup-tap

Umiddelbart etter lørdagens treningsøkt i vintersolen i Madrid, møtte manager Carlo Ancelotti pressen. Som følge av nederlaget mot erkerival Atlético Madrid i cupen, har Ancelotti måttet tåle hard kritikk i spanske aviser.

Lørdag svarte han på den, på pressekonferansen hvor kun spansk presse fikk stille spørsmål, ved å ta selvkritikk.

– Vi hadde kontroll i de to kampene, spilte bra, men måtte betale for de feilene vi gjorde. Det gjorde at vi røk ut av cupen. Det gjør vondt fordi det var en av klubbens mål denne sesongen. I fjor vant vi den, så det gjør vondt, sier Ancelotti.

MADRID-KRISE: Sportsavisen Sport i Spania mener lørdag å vite at klubbpresident Florentino Perez ble rasende etter Real Madrids tap i cupen for Atlético Madrid. Foto:Faksimile,Sport

Den spanske storavisen Sport hevder at Real Madrid-president Florentino Perez var rasende på Ancelotti etter cup-exiten. Manageren bekrefter at han snakket med Perez etter sammenlagttapet for Atlético.

– Ja, jeg snakket med presidenten og som jeg sa, er han lei seg, laget er lei seg og spillerne er det. Vi er ikke fornøyde med å tape mot Atlético. Vi må se fremover og konsentrere oss om La Liga og Champions League, sier Ancelotti.

PS: Bayern Münchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge sa fredag at han regnet med å få vite om Martin Ødegaards beslutning i løpet av noen uker. Den tyske klubben har vært regnet som en av Real Madrids største konkurrenter i kampen om Ødegaard.

Les også

Mer om

  1. Spansk fotball
  2. Strømsgodset IF

Flere artikler

  1. Hevder Ødegaard signerer i løpet av få dager

  2. Real-presidentens uvanlige Ødegaard-flørt

  3. Men Real Madrid-sjefen skryter av nordmannens inntreden i klubben

  4. Giganten Real Madrid er rystet

  5. - Dra til Madrid, Martin

  6. Real-sjef: – Ødegaard er en gutt med talent

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder