SKALLE-SKRTEL: Calum Chambers (t.v.) kommer for sent og Martin Skrtel header inn utligningsmålet på Anfield. Foto:Phil Noble,Reuters

Skrtel ble Liverpools overtidshelt

Skrtel lå skadet i seks minutter - scoret 2-2-målet seks minutter og fire sekunder på overtid

(Liverpool-Arsenal 2-2) Med ti mann klarte Liverpool å utligne på overtid mot Arsenal, og Martin Skrtel (30) ble den store helten etter flere uheldige episoder.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For et supereffektivt Arsenal så ut til å «stjele» med seg alle tre poengene fra Anfield. Men så fikk Liverpool en corner syv minutter på overtid. Adam Lallana slo et godt innlegg som Skrtel, med en kledelig turban, skallet inn til 2-2 - da eksploderte det i gledesrus blant Liverpool-fansen.

– Vi ønsket tre poeng. Vi er fornøyde med utligningen på slutten, men skuffet over at det bare ble ett poeng, sier Skrtel i et intervju vist på TV 2.

– Jeg synes kampen var glimrende fra vår side. Kvaliteten på pasningene og bevegelsene, på en forferdelig bane, var veldig bra, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– Vi fortjente å lede med minst ett mål til pause, og så gikk vi fra å lede 1-0 og dominere totalt til å ligge under 1-2. De har tre avslutninger på mål totalt i kampen, legger Rodgers til.

VG Live: Referat fra kampen

– Det var en intens fysisk kamp. Jeg synes 2-2 er et greit resultat, men når vi leder og det gjenstår to minutter er det synd ikke å få seieren. Vi kjempet i alle fall veldig godt, sier Arsene Wenger til TV 2.

Arsenal-manageren bemerker likevel følgende i forbindelse med utligningen:

– Vi hadde nok av forsvarere på banen, og det skuffende at de ikke en gang hopper. Man vil jo at alle skal være fokusert på corneren.

SKADET: Martin Skrtel måtte behandles i mange minutter for en hodeskade, men i den lange tilleggstiden fikk midtstopperen æren av å skalle inn utligningsmålet. Foto:Phil Noble,Reuters

Ble tråkket på

Fram til overtidsdramaet hadde veldig mye handlet om bakhodet til Skrtel. For etter at Philippe Coutinho sørget for 1-0 rett før pause, så gikk Arsenal rett i angrep og utlignet. Mathieu Debuchy headet og ballen gikk via bakhodet til Skrtel og i mål. Dermed var det 1-1 til pause til tross for Liverpool-dominans.

NESTEN MATCHVINNER: Danny Welbeck klatrer på ryggen til Olivier Giroud etter at sistnevnte har satt inn 2-1-målet som lenge så ut til å holde til seier. Foto:Phil Noble,Reuters

Tidlig i 2. omgang fikk Skrtel en solid flenge i bakhodet da Arsenal-spiss Olivier Giroud ved et uhell tråkket på ham. En blødende Skrtel ble liggende på gresset for å få behandling i seks minutter. Da han var klar hadde han en solid bandasje rundt hodet som han fullførte kampen med.

– Det var vondt der og da, men det går fint nå. Skader er en del av fotballen, sier Skrtel.

Det var typisk nok Giroud som sørget for Arsenal-ledelse etter 64 minutter da han var sist på et lekkert Arsenal-angrep. Kieran Gibbs og Santi Cazorla gjorde forarbeidet før franskmannen satte ballen i nettet fra seks meter.

Det så ut til å holde til seier - helt til Skrtels hode var på rett plass til rett tid.

Da spilte for øvrig også Liverpool med bare ti mann etter at innbytter Fabio Borini klarte å pådra seg to gule kort.

Først for å ha kastet ballen i protest etter en dommeravgjørelse, og så helt korrekt for å ha plantet knottene i brystkassa på Cazorla. Arsenal-spilleren fullførte kampen med revnet drakt og et par blodige merker på brystet.

Cazorla hadde da også en stor sjanse i sluttsekundene, men Liverpool-keeper Brad Jones reddet.

Liverpool ligger nå på tiendeplass og har ni poeng opp til West Ham på fjerdeplass. Arsenal har fire poeng opp til Champions League-plassen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder