KOMPISER: Kjetil Rekdal (til venstre) og Ole Gunnar Solskjær har vært gode venner i lang tid. Nå tror VIF-treneren at Solskjær kan gjøre at flere norske trenere får muligheten i England. Foto: Bjørn S. Delebekk.

Rekdal: - Solskjær kan sprenge dører

Kjetil Rekdal mener Ole Gunnar Solskjær kan gjøre det mulig for flere norsk trenere å få jobb i England.

Artikkelen er over seks år gammel

Som TV 2 meldte tidligere i dag tyder det meste på at Ole Gunnar Solskjær blir Cardiffs neste manager. Det er noe kompis og eliteseriekollega Kjetil Rekdal ser frem imot.

- Det har ligget i kortene lenge at han skal til Premier League, og det meste tyder nå på at han blir Cardiffs neste manager.

Dørsprengeren

Det mener Vålerenga-treneren kan gi flere nordmenn sjansen i England.

- Ole Gunnar kan sprenge dører, så dette blir spennende. Han har navnet, og han kan fort åpne for flere nordmenn til Premier League, mener Rekdal.

- Uwe Rösler (tysk, men med fortid som trener i Norge) har allerede åpnet dører, og selv om Ståle (Solbakken) og Henning (Berg) forsøkte seg uten suksess, så kom de inn i en tøff tid, og det er vanskelig å få utrettet noe på den korte tiden de var der.

LES OGSÅ: Berg: - Cardiff og Solskjær er ferdig snakket

Selv om både Jan Åge Fjørtoft og Henning Berg har gått langt i å antyde at Cardiff-eier Vincent Tan ikke er noen A4-person, mener Rekdal at det likevel kan bli et fruktbart samarbeid i Sør-Wales.

- Vi får se om han (Tan) er så gal som det hevdes, det er ikke sikkert. Vi er ofte raske til å trekke konklusjoner, og vi får se om han fortsetter med å havne i medienes søkelys - men det er jo også noe av det som gjør dette så spennende også.

- Uansett er jeg helt sikker på at dette er noe Ole Gunnar har tenkt nøye gjennom, og han kan fort ha diskutert dette grundig med Sir Alex Ferguson også. Hvis han går inn i det, er det veloverveid, og jeg er helt sikker på at han vet hvordan det vil bli.

Klare krav

Rekdal tror det betyr at Solskjær vil ha stilt strenge krav for å ta over waliserne.

- Han kan fort ha fått løfte om at det er han som har ansvaret for innkjøp av nye spillere, at han får ta med seg trenerapparatet sitt og så videre. Ole Gunnar er definitivt en som vil ha klarhet i hvordan han skal ha det.

LES OGSÅ: Solskjær fulgte Cardiff-kampen fra tribunen

- Gunstig tidspunkt

På familieferie i Dubai har også Ståle Solbakken fått med seg at kompisen så Arsenal-Cardiff sammen med klubbeier Vincent Tan i ettermiddag.

- Du sitter ikke på Emirates med eieren til Cardiff hvis ikke det aller meste er klart. Om Ole Gunnar tar over klubben så gjør han det på et gunstig tidspunkt hvor det er anledning til å bytte på spillerstallen og skaffe seg forsterkninger. Men han får en jobb å gjøre med å få Cardiff i Premier League-modus. Akkurat nå så er de ikke så gode at de ikke kan rykke ned, sier FCK-treneren til VG.

Solbakken synes det er «fantastisk spennende» med en norsk manager i Premier League.

- Det tror jeg alle synes. Det kan bare øke interessen ytterligere for engelsk fotball i Norge.

- Men hva synes du om valget av klubb?

- Ole Gunnar er en oppegående mann. Han har vært i Premier League-klubber før og i samtaler med flere, så det er sikkert veloverveid som alltid.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder