NYE MULIGHETER: Liverpools Philippe Coutinho og Alberto Moreno lusker av Anfield etter uavgjort mot Sion i Europa League. Kjetil Rekdal mener klubben mangler noe essensielt. Foto: AFP / NTB Scanpix ,

Rekdal: – Liverpool er ikke et topplag

VIF-treneren mener salgene har svekket Liverpool kraftig

Vegard Heggem om derbyet mot Everton: – En utrolig rivalisering

En presset Brendan Rogers har i det minste statistikken på sin side før derby-møtet med Everton. Liverpool-manageren har aldri tapt mot naboen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det skiller bare ett poeng mellom Everton (12) og Liverpool (11) før de to lagene møtes til sitt 225. Merseyside-derby lørdag.

VG Direkte: Følg Everton - Liverpool 14.30.

For Brendan Rodgers kan seier bety mer enn tre poeng. Det kan også berge ham jobben. For Liverpool-manageren har vært i hardt vær etter en skral sesongstart. Riktig nok ble det seier mot Aston Villa forrige helg, men torsdag skuffet de med 1-1 hjemme mot Sion i Europa League.

– Jeg vet at mediene og journalistene vil hausse opp kampen, men vi skal forholde oss rolig. Jeg nyter fortsatt denne jobben, fortalte Rodgers på pressekonferansen fredag.

PRESSET: Liverpools manager Brendan Rodgers er under press før møtet med Everton lørdag. Her følger han med på Jordon Ibe mot Sion fra sidelinjen. Foto: AFP ,

– Nå går vi inn i kampen mot Everton med fokus på vår egen prestasjon. Spillerne gleder seg. Jeg har ennå ikke tapt et derby, og de er alltid underholdende kamper, la han til.

Les også: Slik vurderer klubblegendene storkampen Arsenal og Manchester United.

– Ikke et topplag

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tør ikke tippe på resultat før oppgjøret mellom de blå og de røde i Liverpool.

– Lokaloppgjøret der er jo bingo hva gjelder resultat. Liverpool sliter etter at de holdt på å vinne ligaen for et par år siden. De har mistet Suarez og Sterling, og det merkes. Klubbene er avhengig av kvalitet i spillergruppa. Liverpool er intet topplag i Premier League. Det har de ikke kvaliteten til, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG.

Liverpool har ikke vunnet en bortekamp denne siden sesongåpningen mot Stoke, mens Everton på sin side ikke har vunnet noen av sine tre hjemmekamper.

– Det samme gjelder Roberto Martinez. Har ikke like godt mannskap som mange andre, mener Rekdal.

VG+: Premier Leagues ukjente toppscorere (krever innlogging).

Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem spår et intenst byderby på Goodison Park. Nordmannen spilte i Liverpool fra 1998 til 2003 og kjenner godt til møtene med Merseyside-rivalen.

– Merseyside-derbyet får hele Liverpool opp på tærne. Det er en utrolig artig rivalisering mellom klubbene og folk i byen. Det får fram en veldig god stemning, sier Heggem til NTB.

Ikke vunnet på fem år

Evertons manager velger å legge alt press på det gjestende laget. Kanskje ikke så rart, siden Everton ikke har vunnet et oppgjør mot Liverpool siden 17. oktober 2010. Altså fem år og totalt 10 kamper uten seier.

– Hvis man ser på alle pengene Liverpool har brukt de tre siste sesongen, bør de være favoritter og tåle forventningene. Jeg mener presset er en del av gamet i ligaen nå. Det er normalt når man ikke vinner kamper, sier Martinez, ifølge Telegraph.

Liverpool-kaptein James Milner spiller sitt første merseysidederby.

– Selvfølgelig, i alle lokaloppgjør man spiller i, vil man gjøre alt for laget, men enda mer for fansen. De må gå på jobb neste dag og møte kollegaer og vil få «skryte-rettigheter» de neste tre-fire månedene, sier 29-åringen til klubbens nettside.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder