Viking-treneren etter ny seier: – Et spark i ræva til ekspertene

STAVANGER (VG) (Viking – Aalesund 4-1) Viking er blant Tippeligaens fire beste lag når serien tar en kort sommerpause. Trener Kjell Jonevret (53) nyter å motbevise fotballekspertene.

  • Joar Time
  • Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter et stygt 4-1-tap for Strømsgodset i forrige serierunde, slo Viking tilbake lørdag med en like overbevisende seier i Stavanger. Før den 16. serierunden er ferdigspilt, ligger Viking på tredjeplass.

VG Live: Slik knuste Viking Aalesund

– Å være blant topp fire idet vi drar på ferie, er et spark i ræva på ekspertene som tippet oss lengre ned før sesongen, mener Jonevret.

Svensken var aldri redd for at poengene skulle ryke foran et ferieglissent Viking stadion. Det offisielle tilskuertallet var på 7642 tilskuere, men det var nok en god del færre mennesker innenfor portene. Suleiman Abdullahi og Jon Dadi Bördvarsson scoret tre av Vikings fire mål. Kaptein Indridi Sigurdsson det fjerde.

– Både Suleiman og Jon Dadi har vært bra når de har spilt sammen med Veton, men de har ikke spilt mye sammen før. Det må være ganske arbeidssomt for motstanderne å møte dem. De scoret fine mål, og det kunne fort vært flere, sier Jonevret til VG.

VG var blant dem som før 2015-sesongen mente Viking ville slite med å løfte seg høyt opp på tabellen.

«Viking mangler alternativer flere steder, spesielt på backene, og ikke minst på topp. Også skadeutsatt på kantene, selv om Viking selvsagt kan flytte på spillere og bruke noen ute av posisjon. Har tynnere stall enn på mange sesonger.» var vurderingen i VG-lupen, hvor Viking ble tippet på åttendeplass.

TV 2 hadde Viking på sjetteplass før sesongen, det samme som fotballekspert Lars Tjærnås holdt siddisene til i Aftenposten.

Toppscorer nektet prøvespill: Fikk sjansen i Viking likevel

Artikkelen fortsetter under bildet.

HERJET: Jon Dadi Bödvarsson (nummer fire fra høyre) jubler sammen med lagkameratene Indridi Sigurdsson (fra venstre), Suleiman Abdullahi, Karol Mets, Yann-Erik de Lanlay, Vidar Nisja, Samuel Adegbenro og Makhtar Thioune etter sitt ene mål mot Aalesund. Islendingen og Abdullahi viser at Viking kan klare seg uten sin toppscorer denne sesongen. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Superparet

Mot Aalesund var det Vikings «nye» spisspar som herjet. Suleiman Abdullahi hadde mål, målgivende og to stolpetreff, mens Jon Dadi Bödvarsson sto for to mål og én målgivende – før pause. De to har tatt opp arven etter Veton Berisha, som noterte seg for 11 mål på 14 kamper før overgangen tiltyske Greuther Fürth.

– Det gjorde veldig godt å få en seier etter det stygge tapet i Drammen sist. Vi blir bedre etter hver trening og har noe på gang. Det gjør godt for selvtilliten foran ferien, og jeg må gi ros til laget som var på hele veien, sier tomålsscorer Jon Dadi Bödvarsson til VG.

Abdullahis to mål på de to siste kampene, begge i det fjerde spilleminutt, ble fulgt opp av to nettkjenninger av Bödvarsson i en kamp Viking dominerte stort mot Aalesund. Abdullahi hadde i tillegg to meget gode skuddforsøk som smalt i treverket før pause.

Berisha til Tyskland: Mener overgangen burde gitt åtte millioner

Dominerte stort

Viking var friske fra start, og Aalesund var tilsvarende tafatte. 3-0 til pause, to stolpetreff og 7-0 i sjanser til pause forteller mye om kampforløpet. Mustafa Abdellaoue reduserte for gjestene, men Indridi Sigurdsson fastsatte resultatet til 4-1 i den andre omgangen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PASSE FORNØYD: Keeper Iven Austbø var tilfreds med tingenes tilstand på et glissent Viking stadion. Her jubler han for scoring. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

– Vi taper fullt fortjent fordi vi ikke er gode nok, spesielt i førsteomgangen. Vi slipper inn enkle mål og får mange sjanser imot, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Aldri spenning

Viking stod med én seier på fem forsøk hjemme mot Aalesund før lørdagens oppgjør, men Aalesund var denne gang ikke i nærheten av å true hjemmelaget.

Dermed tar lagene en kort sommerpause. Viking i kontakt med tetstriden og Aalesund på nedre halvdel av tabellen.

PS! Nysignerte Bjørn Helge Riise var ikke med Aalesund-troppen til Stavanger. Han er først spilleklar til neste seriekamp mot Bodø/Glimt 26. juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder