TILBAKE I FOTBALLSIRKUSET: Pep Guardiola, her i sving på trenerbenken for Barcelona, står foran nye utfordringer i tysk fotball. Foto: AP

Johnsen om Guardiola-ansettelsen: - Litt overrasket

Guardiola blir Bayern Münchens nye hovedtrener fra og med juli i år

Storfornøyd Bayern-styreleder: - Han er en av verdens mest suksessrike trenere

(VG Nett) Bayern München kan i ettermiddag melde at de har sikret seg Josep «Pep» Guardiola (41) som ny trener for klubben.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg er litt overrasket. Men det tyder på at han er en fornuftig mann, som ikke bare tenker på penger, sier tidligere Bayern München-proff Erland Johnsen til VG Nett.

Han hinter til de lukrative tilbudene fra Premier League som visstnok skal ha blitt sendt i retning Guardiola den siste tiden.

- Slik de holder på i England for tiden, hvor de sparker trenere i hytt og pine, er det fornuftig av ham å gå til Bayern, mener Johnsen.

Tar over etter Heynckes

I ettermiddag kunne den tyske Bundesliga-giganten nemlig signere en av verdens mest suksessrike trenere for øyeblikket.

- Vi gleder oss over at vi har lykkes i å hente Guardiola til FC Bayern. Han er en av verdens mest suksessrike trenere, og vi er sikre på at han vil kaste glans, ikke bare over Bayern, men over tysk fotball, sier direktør Karl-Heinz Rummenigge til klubbens hjemmesider i dag.

ERSTATTES: Jupp Heynckes takker for seg i Bayern München. Foto: AFP

Flere medier kunne onsdag ettermiddag melde at Guardiola skal ha skaffet seg en ny arbeidsgiver - i Tyskland. Og like før klokken 17.00 la Bayern München ut en melding på sin hjemmeside om at ryktene var sanne - Guardiola har skrevet under på en kontrakt med den tyske giganten.

Guardiola skal ta over klubben i juli. Da utløper nemlig Jupp Heynckes kontrakt som trener, og 67-åringen ønsker ikke å forlenge med Bayern.

- Som klubb, og som venner av Heynckes, må vi ha forståelse for denne avgjørelsen. Vi har både akseptert og respektert dette, skriver klubben på sine hjemmesider.

Guardiola har skrevet kontrakt på tre år med Bundesligaklubben.

Imponert over eks-klubben

Erland Johnsen tror Guardiola vil lykkes i Bayern München.

- Han er vel rette mann for hvilken som helst klubb akkurat nå, smiler han.

- Men jeg kan jo ta feil. Det har jeg gjort med andre trenere også. Det er ikke 100 prosent sikkert at han lykkes i Tyskland, det er mange faktorer som skal stemme, sier Johnsen.

Den tidligere Bayern-proffen tror Guardiola tar over en klubb i god flyt, og som vil være en potensiell Champions League-finalist også i år.

- Det er lenge siden de har hatt en så sterk stall, men de har hatt en bra manager i Heynckes som bygget stallen og fått struktur på spillet. Jeg er imponert over hva de har klart i år, sier han.

Takket for seg i Barcelona

Guardiola meldte i fjor vår at han ville gi seg som trener i Barcelona etter fire år i klubben. Han hevdet at han ikke hadde nok energi til å fortsette, og mente han måtte bygge seg opp på nytt for å bli klar for nye treneroppgaver.

TROR PÅ PEP: Erland Johnsen. Foto: Krister Sørbø, VG

Det har han nå blitt.

Under utdelingen av «Gullballen» etter nyttår, stilte Guardiola på en pressekonferanse i forkant av forestillingen. Da meldte han at han var klar for et comeback i trenerstolen.

- Jeg har bestemt meg for å komme tilbake, men utover det har ingen avgjørelser blitt tatt. Jeg har foreløpig ingen klubb, men jeg vil gjerne bli trener igjen, sa han.

Guardiola var for øvrig en av de tre nominerte i kategorien årets trener, men ble nummer tre bak José Mourinho og Vincente del Bosque.

Suksessrik

Guardiola fikk med seg 14 trofeer i løpet av sine fire år i Barcelona, og ble med det klubbens mest suksessrike trener gjennom historien. Han ble erstattet av sin assisten, Tito Vilanova.

I tiden etterpå har spekulasjonene rundt Guardiolas neste stoppested rast, og særlig har Premier League vært et hett tema.

Selv har Guardiola sørget for bensin til det engelske bålet:

- Jeg er ung, bare 41 år, så jeg håper at jeg en gang i fremtiden kan bli trener der og trives med det. Jeg har alltid vært fascinert av engelsk fotball. Støtten lagene får av supporterne der, er utrolig, sa han ifølge Daily Mail i går.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder