Spansk journalist mener plassen på VIP-tribunen tyder på snarlig overgang

FAR OG SØNN I MADRID: Martin Ødegaard og pappa Hans Erik har blitt tatt svært godt i mot i Real Madrid. Spanske journalister føler seg trygge på at de to snart er på plass på permanent basis. Foto:Daniel Ochoa De Olza,Ap

Hevder dette bildet beviser at Ødegaard går til Real Madrid

MADRID (VG) Bildet av Martin Ødegaard (16) på VIP-tribunen gjør journalisten Carlos Forjanes sikker på at han snart er lagkamerat med Cristiano Ronaldo og Co.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

For mannen som dekker Real Madrid for Spanias nest største sportsavis AS mener det er helt uvanlig at «Los Blancos» inviterer spillere som ikke er klubbens eiendom inn i den innerste varmen - slik som under gårsdagens cupkamp mot byrival Atletico Madrid.

- Han kommer til å spille for Real Madrid

- De ville ikke latt ham få sett kampen her på VIP-tribunen ellers. Real Madrid er en veldig stengt klubb overfor mediene og omverdenen. De lar sjelden folk få se treningene eller komme i kontakt med spillerne. At de lar Martin sitte der foran 40 000... For meg er det klart. Han kommer til å spille for Real Madrid, sier Forjanes til VG.

SIKKER I SIN SAK: Real Madrid-reporter i den spanske sportsavisen AS, Carlos Forjanes, tror det bare er et tidsspørsmål før Martin Ødegaard er klar for storklubben. Foto:THOR-ERIK CLAUSSEN,

I Fernando Torres' comeback vant Atletico Madrid den prestisjetunge cupkampen 2-0, men Real Madrid kan fortsatt avansere ved å slå lillebroren mer i returmøtet. Martin Ødegaard og pappa Hans Erik så ut til å kose seg sammen med fiffen på tribunen - selv om det både var kjølig og Real Madrid gikk på et nytt nederlag.

Et stort norsk pressekorps ventet utenfor VIP-utgangen i håp om å få en prat med den ettertraktede 16-åringen på vei ut av arenaen. Men Martin Ødegaard dro hetta godt over hodet, og gikk raskt og bestemt inn i bussen uten å si noe.

Heller ikke pappa Hans Erik Ødegaard eller agent Tore Pedersen ville si noe om hvordan oppholdet i Madrid hadde vært så langt.

I dag skal han trene med A-laget og manager Carlos Ancelotti på det imponerende treningsfeltet Valdebebas. Deretter er planen å reise hjem til Norge, etter det VG får opplyst.

Tror Ødegaard får spilletid raskt

Carlos Forjanes tror det bare er et tidsspørsmål før overgangen fra Strømsgodset offentliggjøres.

- Personlig tror jeg at Martin kommer til Real Madrid. Jeg tror han er nær ved å signere. Men man kan ikke være hundre prosent sikker før signaturen er der, sier Madrid-journalisten.

- Hvor lang tid tror du det vil ta før han debuterer på A-laget?

- Jeg tror han ganske raskt vil kunne få spille førstelagsfotball.

- Hvor mye tror du Real Madrid vil betale i overgangssum til Strømsgodset?

- Det er et godt spørsmål. Real Madrid betalte to millioner euro (18,4 millioner kroner med dagens kurs) for finske Eero Markkanen i fjor sommer. Kanskje fire eller fem millioner euro (mellom 36,8 og 46 millioner kroner). Men du vet aldri, svarer Carlos Forjanes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder