BLANDEDE FØLELSER: Zlatan Ibrahimovic var fornøyd med oppmerksomheten i Sveits i går, men liker trolig tredjeplassen i hjemlandet dårligere. Foto: Scanpix/Reuters.

Zlatan hedret av FIFA, men sviktet av svenskene

På FIFA-gallaen tok Zlatan Ibrahimovic (32) med seg prisen for «årets mål». På hjemmebane ble han bare nummer tre.

  • Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Samtidig som FIFA i går hedret verdens beste fotballspillere i Zürich, hadde svenskene sin egen idrettsgalla i Ericsson Globe i Stockholm.

Zlatan Ibrahimovic nådde ikke helt helt opp da FIFA kåret årets spiller - til tross for at flere internasjonale fotballjournalister mente svensken hadde vært den beste spilleren i verden i fjor - og sto til slutt utenfor finaleheatet. Dermed måtte svensken nøye seg med utmerkelsen «årets scoring» på FIFA-gallaen for sitt utrolige brassespark mot England, i tillegg til at han ble tatt ut på «årets lag».

På den svenske idrettsgallaen fikk han ikke samme oppmerksomhet.

Jerringpriset, eller «folkets idrettspris», deles ut til den personen svenskene mener har stått for den største idrettsprestasjonen i det foregående året.

Den var ikke Zlatan Ibrahimovic i nærheten av å vinne, skriver svenske Aftonbladet.

Bare drøyt 44 tusen mente PSG-spilleren sto for den beste, svenske idrettsprestasjonen i fjor, mens hele 234.496 mente at langrennsløperen Johan Olson fortjente utmerkelsen for sin femmilsseier i Val di Fiemme.

Det var likevel ikke nok - etter en kraftig golfmobilisering mot slutten av avstemmingen halte Henrik Stenson i land seieren med hele 253.188 stemmer, godt over 200.000 stemmer mer enn Ibrahimovic.

Golfspilleren vant en rekke, store turneringer under fjoråret, og var i november ranket som verdens tredje beste golfspiller, hans beste plassering noensinne.

Landslagskapteinen har imidlertid vunnet utmerkelsen én gang tidligere, men det var helt tilbake i 2007.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder