Coutinho ble mareritt for Chelsea: Presset Mourinho nektet å si noe etter ydmykelsen mot Liverpool

(Chelsea – Liverpool 1-3) Han er trolig under sitt verste press som manager noen gang. To Philippe Coutinho-scoringer og en fra Christian Benteke gjorde marerittuken til José Mourinho komplett. Etter kampen samlet han hele teamet sitt ute på Stamford Bridge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har ingenting å si, jeg har ingenting å si. Jeg beklager, jeg har ingenting å si, var det eneste José Mourinho hadde å si innledningsvis i det første TV-intervjuet like etter kampslutt.

LES OGSÅ: Her er det utrolige Mourinho-intervjuet – ord for ord

Reporteren forsøkte å spørre portugiseren om han hadde en melding til supporterne. Mourinho repliserte med å si at «fansen ikke er dumme» og sa «nei» på spørsmål om han var bekymret for sin egen fremtid.

Bilder tatt etter kampen viser at Mourinho tok med seg hele trenerteamet sitt ut på gresset på Stamford Bridge. Flere av trenerne prater til Chelsea-manageren, men det er ennå ikke kommet klarhet i hva som skjedde blant de sportslige ansvarlige under dette møtet.

KRISEMØTE? José Mourinho samlet flere av trenerne, her er fem av de, ute på Stamford Bridge-gresset etter kampen mot Liverpool. Foto: Matt Dunham , Ap

Marerittuke

For fasiten er brutal. Tap i ligaen for West Ham forrige lørdag, på hodet ut av ligacupen etter tap for Stoke i midtuken. Chelseas uke har vært alt annet enn god. Parallelt med tapene har engelsk presse spekulert i at Liverpool-kampen kunne bli hans siste hvis londonerne ble stående uten seier.

Og Mourinho fikk ingen håndsrekning av spillerne sine i dag. Til tross for en pangåpning, der Ramires avsluttet et nydelig Chelsea-angrep med en kontant heading i mål etter bare fire minutter, snudde en annen brasilianer kampen for gjestene.

Philippe Coutinho ble Jürgen Klopps helt og José Mourinhos mareritt da han scoret både én og to ganger. Syv minutter før full tid satte innbytter Christian Benteke inn 1–3. Noen flere scoringer ble det ikke på Stamford Bridge.

Dermed gikk den regjerende mesteren på sitt tredje strake tap, ligger fortsatt på en 15. plass på tabellen, og det før resten av runden i Premier League er spilt. Selv om Mourinho var ordknapp i det første intervjuet, stilte han opp på pressekonferanse like etterpå. Den ser du i videovinduet under.

VG+: Ti uforglemmelige Mourinho-øyeblikk (krever innlogging)

Klopp føler med Mourinho

Hvis José Mourinho hadde en tung dag, så hadde Jürgen Klopp det stikk motsatte. Tyskeren tok en imponerende skalp etter bare uker som Liverpool-sjef, i tillegg til sin første seier som manager i Premier League.

- Jeg føler med ham (Mourinho). Han er en strålende trener. Jeg tror ikke noen i dette rommet tviler på at han er blant de beste i verden. Dette skjer og jeg hadde en lignende situasjon i Dortmund i fjor. Det som var bra var at ingen var i tvil om min situasjon i klubben. Jeg føler selvfølgelig med ham, men dette er jobb, sier Klopp etter kampen, ifølge BBC.

Han stilte i likhet med Mourinho opp på pressekonferanse etter kampen, en video du kan se under.

Den karismatiske treneren ble i seiersrusen spurt om Liverpool var klar for å kjempe om Premier League-tittelen.

- Er du gal. Jeg har ikke lyst til å være uvennlig, men vi kan ikke tenke på det nå. Vi kan prestere langt bedre enn i dag, men vi tok en fortjent seier, la oss dra hjem, sier tyskeren.

Startet best

Mourinho ga både John Obi Mikel og Ramires tillit fra start på midtbanen. Sistnevnte viste seg den verdig etter snaue fire minutter. Et nydelig Chelsea-angrep på venstresiden med Diego Costa og César Azpilicueta i regissørrollen endte med et innlegg rett på pannebrasken til brasilianeren. Ramires takket og bukket og nikket inn 1-0-ledelsen.

På Stamford Bridge runget José Mourinhos navn og portugiseren takket med et rolig vink til folket på tribunen.

Coutinho-dobbel

Det gikk ikke lang tid før humøret var totalforandret.

Hjemmelaget kan kanskje skylde seg selv for at kampens karakter skiftet fullstendig. Statistikken viste at Chelsea ikke hadde én eneste avslutning på mål resten av omgangen. Etter 1-0-scoringen skiftet ballen eier langt oftere enn i innledningen, og det siste kvarteret var det Liverpool som var best.

På overtid av overtiden fikk de rødkledde betalt.

Philippe Coutinho danset seg forbi landsmann Ramires og med en nydelig skru satte han utligningen i lengste hjørne.

Saken fortsetter under bildet.

IMPONERENDE SEIER: Liverpool-manager Jürgen Klopp holder armen rundt Christian Benteke og Dejan Lovren. Foran står Philippe Coutinho, brasilianeren som spilte hovedrollen i den knusende 3-1-seieren over Chelsea lørdag. Foto: Matt Dunham , Ap

Etter hvilen var det Chelsea som dikterte det som skjedde ute på Stamford Bridge-matta. Men ut av intet dukket Coutinho opp igjen.

Med 16 minutter igjen på kampuret fikk den lille teknikeren en sjelden mulighet ved 16-meterstreken. Via John Terry føk ballen i nærmeste kryss. Dermed var snuoperasjonen et faktum og Liverpool i ledelsen.

Publikum ble aldri vitne til noen voldsom sluttspurt fra de blå. I stedet var det innbytter, kraftspiss og nysignering Christian Benteke som fastsatte resultatet til 3–1. Fra elleve meter var han nådeløs og skjøt ballen i lengste hjørne for Asmir Begovic.

KOMMENTAR: Fire grunner for den verste Chelsea-høsten på 37 år

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder