RBK NESTE? Hallvar Thoresen har både en lang spiller- og trenerkarriere bak seg. De siste årene har han jobbet mest med å finne nye talenter. Nå er han ønsket på Lerkendal. Foto: NICOLAI PREBENSEN , VG

Hallvar Thoresen ønsket av Rosenborg

Kan bli klubbens nye talentspeider for å finne fremtidens spillere

TRONDHEIM (VG) En av tidenes beste norske fotballspillere, Hallvar Thoresen (58), kan komme til å forsterke Rosenborgs støtteapparat.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rosenborgs jubelsesong nådde sitt foreløpige klimaks med søndagens seriemesterskap etterfulgt av en heftig gullfest i Trondheim med påfølgende kakespising på Brakka dagen derpå.

Les også: Helland: – Kom hjem da dama dro på jobb

Thoresen bekrefter samtalene

Nå starter jobben med å gjøre Rosenborg enda bedre i fremtiden. Målet er Champions League neste høst, og en smørblid sportslig leder Stig Inge Bjørnebye forteller VG at klubben står foran en grundig evalueringsprosess.

SEIERSKLEM: Stig Inge Bjørnebye gratulerte Kåre Ingebrigtsen med en varm omfavnelse dagen etter at seriegullet var sikret. Foto: THOR-ERIK CLAUSSEN , VG

Blant annet skal klubben knytte til seg en ny sjefsspeider etter at Stig Torbjørnsen sluttet tidligere i år. Norges tidligere landslagskaptein Hallvar Thoresen, som i flere år har vært tilknyttet nederlandske Twente, kan bli mannen.

– Vi har brukt Hallvar mye som sparringspartner allerede. Han har rekordhøy kompetanse på scouting i Norge. Hvis han er tilgjengelig, så er han en interessant mann for oss. Men det er usikkert, sier Bjørnebye.

– Det stemmer ganske bra. Men jeg har ikke fått noe tilbud ennå, så jeg vet ikke hvor aktuelt det er, sier Thoresen til VG.

– Vi må bygge opp kunnskap om eget lag først. Hva vi har, hva vi trenger, alderssammensetning, persongalleri, ferdigheter, sosial profil og alder. Det skal gi oss et bedre grunnlag for å treffe på de spillerne vi henter i fremtiden, sier Bjørnebye.

Varsler grundig evaluering

Selv holdt han seg hjemme mens spillere og støtteapparat feiret seriemesterskapet sammen med fansen på et utested i Trondheim. Den tidligere landslagsbacken unte omgivelsene den første tittelen på fem år.

– Helt enormt. Kjernen har tatt supporterkulturen i Norge opp på et nytt nivå denne sesongen når det gjelder støynivå, oppmøte og engasjementet.

Nå varsler han at 2015-sesongen skal gjennomgås med lupe for at Rosenborg skal stille enda bedre rustet neste år.

– Vi skal evaluere hverandre tøft og grundig. For å vite hva vi skal bygge videre på, så må vi se på det vi har gjort i 2015. Finne dokumentasjon på hva som er gjort bra. Nå handler det om å ta ut enda flere marginer neste år, sier Stig Inge Bjørnebye.

– Skal vi bli seriemester i 2016, så må vi være bedre enn det vi har vært i år. Det har vi begynt å planlegge. Seriegullet har du bare i noen måneder, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Husker du denne? Eggen hyller Ingebrigtsen for å gå tilbake til røttene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder