Ny Godset-helt scoret to: – Fantastisk!

Haugesund-treneren: – Vi var dårlige hele gjengen

Strømsgodset holdt lekestue mot Haugesund

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset-Haugesund 5-0) La oss presentere Marienlysts nye helt: Marco Tagbajumi (27).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nigerianeren som spilte aldersbestemt fotball for Skeid, ble klar for Strømsgodset på overgangsvinduets siste dag. Med bare 12 minutter eliteseriefotball og en kamp for andrelaget til Strømsgodset i beina, fikk spissen sjansen i kveld fordi Marcus Pedersen var ute med karantene.

VG Live: Slik var Godsets overkjøring av Haugesund
27-åringen lot seg ikke be to ganger. Han viste fart, styrke, arbeidskraft og ved to anledninger også evnen til å være på rett plass foran mål. Det er som kjent en god egenskap for en spiss.

– Det er fantastisk! Jeg har ikke ord. Dette er en følelse jeg ikke har hatt på lang, lang tid, sier Tagbajumi til TV 2 etter scoringene.

– Min første kamp og to mål. Jeg kunne ikke ha håpet på mer, bortsett fra kanskje tre mål da... fortsetter spissen.

Godset-treneren tok tak: Måtte innføre «barnehageregler»

KANONMÅL: Banens minste og beste, Mohammed Abu, blir gratulert med 5-0-målet sitt. Et fantastisk langskudd som satt i krysset. Foto: Jostein Magnussen , VG

Godset med festfotball

Første gang da Haugesund rotet det til i eget forsvar i 28. minutt. Det var kanskje tilfeldig at ballen falt ned foran beina på Tagbajumi, men mål ble det. Da hadde Lars Vilsvik allerede sendt Strømsgodset i føringen på en corner etter 23 minutter.

Fire minutter etter sitt første mål, var Tagbajumi der igjen. Denne gang stakk han på første stolpe og satte inn et innlegg fra Bismark Adjei Boateng.

Boateng gjorde mer enn å servere. Da han ble lekkert spilt fri av banens beste, Mohammed Abu, plasserte han ballen mellom beina på Haugesund-keeperen og klokka viste 40 minutter.

Mens Strømsgodset fullstendig overkjørte Haugesund i 1. omgang med festfotball, ble det roligere i 2. Det blir gjerne det når du leder 4-0.

– Strømsgodset, i den første omgangen, er noe av det bedre jeg har sett i Tippeligaen i år. Jeg er veldig imponert, sier ekspertkommentator Egil Olsen på TV 2.

– De fikk to mål på dødballer og da var egentlig kampen over. De fikk kampen inn i sitt spor mot slutten av første omgang, så vi hang i tauene hele veien. Vi var dårlige hele gjengen, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DRØMMEDEBUT: Marco Tagbajumi jubler etter å ha satt inn sitt andre mål for kvelden mot Haugesund. Bismark Adjei Boateng (t.h.) var servitør. Foto: Jostein Magnussen , VG

Abu-perle

Den tidligere landslagssjefen fikk se Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen ta ut sin nye spiss etter 62 minutter til enorm jubel fra hjemmefansen. Marco Tagbajumi ble erstattet av Thomas Sørum.

Det peneste målet var det Mohammed Abu som sto for. Den defensive midtbanespilleren lurte seg frem på et angrep, ble spilt fri på 16-meteren og sendte i vei en suser med venstrefoten i krysset. 5-0-målet var en perle - intet mindre.

Med tre seire på rappen og 4. plass på tabellen, bare ett poeng bak Viking på bronseplass, har de blå og hvite ferten av medaljer. Og i neste kamp venter nettopp Viking i Stavanger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder