Bare den ene av superveteranene skal til VM

VETERANER: Solveig Gulbrandsen (t.v.) kom med i troppen, mens Ingvild Stensland må bli hjemme. Her er de avbildet under EM for seks år siden. Foto:JONAS EKSTRÖMER,Scanpix

Gulbrandsen til VM - Stensland vraket

ULLEVAAL STADION (VG) De har begge enorm mesterskapserfaring og vært plaget med skader. Nå skal Solveig Gulbrandsen (34) til VM i Canada, mens Ingvild Stensland (33) må bli hjemme.

  • Øyvind Knoph Askeland
  • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

– Det betyr mye å få den tilliten at jeg har fått en plass i troppen, og at Even (Pellerud) har troen på at jeg skal komme i bra nok form, sier Gulbrandsen etter å ha blitt presentert som en del av VM-troppen på pressekonferansen på Ullevaal stadion i dag.

Med 315 landskamper til sammen ble det vanskelig for landslagssjef Even Pellerud å komme utenom de to svært rutinerte spillerne da han tok ut VM-troppen, men den ene ble altså ikke tatt ut.

Les også:Gulbrandsen gjør comeback

Landslagssjefen har sagt at Stensland helst bør spille seriekamper for å være VM-aktuell. Det har hun ikke fått gjort og Pellerud har sett seg nødt til å droppe henne.

– At jeg får den tilliten av Even, at han ønsker å ha meg med og har troen på at jeg kommer i god nok form betyr mye for meg. Jeg har bare mistet en måneds tid. Frem til det var jeg i full aktivitet, så jeg har hatt en kortere skadeperiode (enn Stensland), sier Gulbrandsen.

Les også:Solveig Gulbrandsen måtte operere kneet

Begge har slitt med kneskader, og korsbåndskaden som har holdt Stensland borte fra banen i åtte måneder er hovedårsaken til at hun ikke kom med i troppen med 23 spillere.

178 LANDSKAMPER: Solveig Gulbrandsen har enorm rutine. Her jubler hun etter en straffescoring mot Danmark i EM for to år siden. Foto:Robert S. Eik,VG

– Når jeg er i kampsituasjon, så glemmer jeg kneskaden jeg har hatt. Det er viktig at det mentale er på plass i forhold til kneet. Det jeg er litt usikker på er hvor mye belastning jeg tåler totalt sett når det gjelder treninger og kamper, sier Gulbrandsen etter at hun ble klar for VM-troppen.

– Jeg har nesten ikke spilt for Kolbotn i år, men skal prøve å få med meg de to kampene nå i kveld og til helgen, legger midtbanespilleren til.

– Jeg har vært veldig usikker på om jeg ville få til dette. For to uker siden var jeg ikke så veldig optimist. Vi får se hvordan formen blir, sier Gulbrandsen.

Les også:Gulbrandsen åpen for Canada-VM

Verdensmesterskapet i Canada, på kunstgress, blir Gulbrandsens fjerde siden hun VM-debuterte i 1999, mens Stensland ser ut til å gå glipp av det som ville blitt hennes tredje VM-sluttspill.

– Hva betyr kunstgress for belastningen på kneet ditt?

– Jeg tror de har laget så bra kunstgressbaner at det forhåpentligvis skal gå bra. Hvor stor belastningen blir finner man ikke ut før man kommer dit. Det er såpass god demping i de nye banene at jeg regner med det skal gå ganske greit, sier Gulbrandsen.

Norge er i gruppe med Tyskland, Elfenbenskysten, og Thailand. VM-sluttspillet starter lørdag 6. juni, og finalen spilles søndag 5. juli. Norge har sin første kamp mot Thailand i Ottawa 7. juni.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Dette er Norges VM-tropp:

Keepere: Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Silje Vesterbekkmo (Røa), Cecilie Fiskerstrand (Stabæk).

Forsvar: Marita Skammelsrud Lund (LSK Kvinner), Maria Thorisdottir (Klepp), Maren Mjelde (Avaldsnes), Trine Rønning (Stabæk), Nora Holstad Berge (Bayern München), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Marit Sandvei (LSK Kvinner).

Midtbane/angrep: Solveig Gulbrandsen (Kolbotn), Gry Tofte Ims (Klepp), Lene Mykjåland (LSK Kvinner), Ingrid Schjelderup (Stabæk), Melissa Bjånesøy (Stabæk), Marie Karlseng Utland (Trondheims-Ørn), Isabell Herlovsen (LSK Kvinner), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Elise Thorsnes (Avaldsnes), Kristine Minde (Linköping), Emilie Haavi (LSK Kvinner), Ada Hegerberg (Lyon), Hege Hansen (Klepp).

Flere artikler

  1. Gulbrandsen skjønner ikke vrakingen

  2. VM-uttaket: Pelleruds morsomme utfordring

  3. VM kan ryke for Solveig Gulbrandsen

  4. Nytt skademareritt for
    Pellerud & Co

  5. Hyller Gulbrandsen: - Enorm respekt for det hun gjør

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder