Solskjær klar for Molde: – Dette legger ekstra press på Rosenborg

VGs fotballekspert: – Noen ganger må du ta et ganske langt steg tilbake

Ole Gunnar Solskjær (42) kan bygge opp sitt eget renommé i
Molde – og stikke kjepper i Rosenborgs-hjulene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er TV 2s fotballekspert Øyvind Alsakers reaksjon etter at det onsdag ble kjent at Ole Gunnar Solskjær gjør comeback som Molde-manager allerede i Europa League-oppgjøret mot Celtic torsdag.

Solskjær har skrevet under på en avtale som gjelder i tre og et halvt år. Han får tittelen manager, akkurat som han hadde i forrige periode fra 2011til 2014.

– Det er hyggelig at Solskjær er tilbake i rampelyset. Han er en av våre største profiler, og han har en solid historikk i klubben, sier Øyvind Alsaker til VG.

– Er du overrasket?

– Kan man være overrasket over det da? Han har trynet litt ute, og det er ikke sånn at han kan velge og vrake i toppjobber. Han har snublet litt, og kjent litt på det. Det er en fin plass å bygge opp ryktet igjen. Det er veldig trygt. Han vet nøyaktig hva som venter ham.

SOLSKJÆR: – Store forandringer siden sist jeg var her

– Han vet at han har økonomiske muskler i ryggen, og at Molde har folk som spytter inn penger. Dette legger ekstra press på Rosenborg.

Skritt tilbake

VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden er heller ikke overrasket over Solskjær-nyheten.

– Når du har mislykkes såpass, så må du noen ganger ta et ganske langt steg tilbake. Hvis han lykkes i Molde, så kan muligheten ute dukke opp igjen, sier Svegaarden.

C Mores fotballekspert Joacim Jonsson omtaler det som «en optimal løsning for Molde».

– De var nødt til å hente inn et ordentlig stort navn, og Solskjær er et navn og en merkevare uten sidestykke i Norge.

VG+: Fra Kristiansund til Premier League-legende: Solskjærs historie

– Jeg tror ikke dette er et steg tilbake for Solskjær, selv om han forlot Molde for noen år siden. Han ser en mulighet til å ta Molde tilbake til topps og å gjenoppbygge sitt gode rykte som fotballtrener. I tillegg er det en god løsning familiært, han har jo fartet litt frem og tilbake før.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen tror Molde har gjort en klok ansettelse.

– Han har lykkes godt før i Molde, så det er et trygt og godt valg av ledelsen. Det er ingen tvil om at de er gullkandidater neste sesong. Jeg er sikker på at de vil ta opp kampen med Rosenborg og ikke la dem bli en eneveldig stormakt igjen, sier Hansen.

Tror på spillerkjøp

– Han kommer til å bidra med det samme som sist han var her. Voldsom profesjonalitet og stort fokus på detaljer. Han er en trivelig og grei kar, og han kjenner klubben og byen svært godt, legger han til.

Lillestrøm-trener Runar Kristinsson mener det er veldig bra for norsk fotball at Solskjær er tilbake.

– Solskjær gjorde en fantastisk jobb forrige gang han var i Molde. Han vil heve laget sammenlignet med denne sesongen. De vil utvilsomt sikte seg til topps igjen, sier Kristinsson, som regner med at Solskjær får en brukbar sum penger for å hente nye spillere til klubben.

– Han er jo en kjent person i seg selv, og han har mange og gode kontakter. Molde gir ham nok pengene som skal til for å gjøre de justeringene han ønsker.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder