Wikheim scoret med øyet: - Det gjorde fryktelig vondt

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Strømsgodset 1-3) Strømsgodsets Gustav Wikheim (21) tror han brukte både øyet og nesen da han ga drammenserne ledelsen på Fosshaugane.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Av Jørn-Arne Tomasgard
Wikheim noterte seg for sesongens tredje scoring da Strømsgodset vant 3-1 mot tabelljumbo Sogndal på Fosshaugane søndag kveld. Spilleren, som opprinnelig er fra Hokksund, har spilt fra start i alle fire seriekampene der Godset har tatt ti av 12 poeng og troner på tabelltoppen. I fjor spilte han kun fem kamper fra start.

Han innrømmer at målet 2-1-målet i Sogndal var flaks.

- Jeg spurtet inn og tenkte at jeg skulle ta innlegget som kom. Så var Sørum der. Alt gikk fryktelig fort før ballen plutselig traff meg i øyet og nesen. Jeg så bare at ballen gikk inn. Det gjorde fryktelig vondt

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte her!

To mål første ti

Kampen åpnet forrykende. Allerede etter seks minutter fanget Marius Høibråten opp nedfallsfrukt fra Sogndal-forsvaret, tok ballen på halvspretten og satte den med strak vrist i nettaket.
Hjemmepublikum, som var vitne til 0-5 i tilsvarende oppgjør sist sesong, fryktet det verste.

Men frykten viste seg lenge ubegrunnet. Bare fire minutter etter 0-1 fikk Ørjan Hopen sjansen på frispark fra 20 meter. Hopen tok frem venstreslegga og hamret ballen forbi muren, via Adam Larsen Kwaraseys hansker og i mål.

Dermed 1-1 i en omgang der Strømsgodset viste seg som det mest spillende laget, men der hjemmelaget Sogndal desperat kjempende etter poeng jaget og presset høyt.

Kovacs åpnet scoringskontoen

Sogndal var det beste laget de første minuttene etter pause, og det var mot spillets gang at Strømsgodset på nytt gikk opp i ledelsen. Igjen fomlet Sogndal i forsvar. Lars-Christopher Vilsvik slo et godt bananskrudd innlegg fra høyresiden som landet på skotuppen til Thomas Sørum, gikk videre i hodet til Wikheim og spratt videre i mål.

Peter Kovacs fastsatte sluttresultatet til 3-1 da han i kjent stil møtte et innlegg fra motsatt side og headet i en lekker bue over keeper Dyngeland. Innlegget ble slått av en annen lokal unggutt - Iver Fossum (18).

- Vi er en middels klubb i Norge med tanke på økonomi og ressurser. Vi er nødt til å satse på disse lokale ungguttene, sier trener Ronny Deila.

- Spilte på våre feil

- Sogndal spilte på våre feil, og vi spilte på en tørr bane. Det gjorde det vanskelig for oss, mener Deila.

Han vil ikke være med på at han kritiserer Sogndal.

- Nei, men jeg ser hva jeg ser. De spilte på våre feil og hadde lite eget spill. De produserte bare den ene sjansen som de scoret på, hvis jeg er snill kanskje to sjanser, sier han.

Sogndal-trener Jonas Olsson sier han konsentrerer seg om sitt eget lag.

- Vi gir tillit til unge spillere og prøver å få de frem. I dag hadde vi en unggutt i mål, en i midtforsvaret og en på midtbanen. Vi må bare gjøre ting på vår måte. Det nytter ikke begynne å diskutere slike ting, mener svensken om Deilas utspill.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder