Tar over LSK etter Magnus Haglund - varlser spillerkjøp

Spilte for romeriksklubben fra 1997-2000

HAGLUND-ERSTATTER: Rúnar Kristinsson presenteres etter det VG erfarer som ny trener i Lillestrøm torsdag ettermiddag. Foto:Georgios Kefalas,AP

Kristinsson er Lillestrøms nye trener

Den tidligere Lillestrøm-helten Rúnar Kristinsson (45) er presentert som klubbens nye hovedtrener. - Det er godt å være tilbake i en klubb jeg elsker, sier han.

Artikkelen er over fem år gammel

Kristinsson ble presentert som Lillestrøm Sportsklubbs nye hovedtrener på en pressekonferanse i dag. Der tydelig på at han ønsker å forsterke laget.

Varsler spillerkjøp

– Det trengs spillere inn, og jeg føler vi trenger et par spillere inn i flere posisjoner, sier han på pressekonferansen.

Overfor Romerikes Blad utdyper han.

– Jeg vet jo at økonomien ikke er all verdens, men kanskje kan vi hente spillere gratis som vi bare må betale lønn til, sier han.

Han er uansett fornøyd med å være tilbake i Lillestrøm, klubben han spilte for mellom 1997 og 2000.

LILLESTRØM-HELT: Rúnar Kristinsson, her fotografert i år 2000, spilte totalt 71 kamper for LSK. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Det føles veldig godt å være tilbake i Lillestrøm, i en klubb jeg har spilt for og elsker. Jeg vet at folk jobber hardt for at det økonomiske skal komme på plass, så blir min jobb å få det til å fungere på banen, sier Kristinsson.

Bjarmann: - Riktig mann

Han har skrevet under en treårskontrakt med gultrøyene, men foreløpig er det uvisst hvem som blir hans assistent. Sportslig leder Torgeir Bjarmann er fornøyd med at Kristinsson takket ja.

– Det har vært viktig for oss å finne den riktige kandidaten, og derfor har det tatt litt tid. Men nå sitter vi her, og vi mener vi har funnet den beste treneren på det nåværende tidspunkt, sier Bjarmann, og utdyper hvorfor valget falt på akkurat islendingen.

– Vi har vært gjennom en del kandidater, og i form av den kompetansen han har opparbeidet seg på Island, der det har gått veldig bra, mener vi han er rett mann. I tillegg har han en stil som ikke er ulik den vi har, han kjenner klubben og er vant med å jobbe med små ressurser.

Kristinsson, som inntil nylig hadde treneransvaret for den islandske toppklubben KR Reykjavik, har vært linket til romerikssklubben i flere måneder.

Populær

Torsdag ble den tidligere Lillestrøm-helten gjenforent med klubben han forlot til fordel for belgiske Lokeren tilbake i 2000.

Den tidligere midtbanespilleren ankom Åråsen i 1997 og spilte totalt 73 Tippeliga-kamper for klubben i løpet av sine tre år i gult.

Nå blir det et populært gjensyn med islendingen for Kanarifansen.

Suksesstrener

Det har lenge virket opplagt at 45-åringen har vært både klubben og supporternes førstevalg.

I tillegg til å ha vært en populær spiller på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet, har Kristinsson gjort stor suksess som trener i hjemlandet.

Siden 2010 har 45-åringen ledet KR Reykjavik til to seriegull og tre cupmesterskap. Nå skal han fylle skoene til Magnus Haglund, som onsdag tok over Elfsborg i Sverige etter å ha ledet Lillestrøm til en sterk femteplass i Tippeligaen.

Tredje beste LKS-spiller

Opplever Kristinsson samme suksses som trener på Åråsen som han gjorde som spiller, går romeriksklubben lyse tider i møte.

På 73 kamper som sentral midtbanespiller i Tippeligaen scoret islendingen 14 mål og leverte 12 målgivende pasninger.

VG-sportens statistikkekspert i 30 år, Geir Juva, kan fortelle at Kristinsson spilte sin beste sesong for LSK i 1999.

– Da kom han med på VGs «Årets lag» med gjennomsnittskarakteren 5,65 på børsen. Den karakteren gjør ham til LSKs tredje beste spiller de siste 20 årene, såvidt slått av Ståle Solbakken (5,65 i 1995) og Clayton Zane (5,67 i 2001), sier Juva.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder