SOLGT TIL ARSENAL: Håvard Nordtveit får drømmen oppfylt. Her er han sammen med FKH-trener Rune Skarsfjord. Foto: Hugo Bergsaker
SOLGT TIL ARSENAL: Håvard Nordtveit får drømmen oppfylt. Her er han sammen med FKH-trener Rune Skarsfjord. Foto: Hugo Bergsaker

Nordtveit klar for Arsenal

FOTBALL

Stoppertalentet Håvard Nordtveit (16) går fra 1. divisjonslaget FK Haugesund til Premier League og Arsenal.

Publisert: Oppdatert: 15.06.07 18:07

FKHs forhandlingsleder Ingolf Steensnæs bekrefter overfor VG Nett at avtalen er i boks - og har en totalramme på 24 millioner kroner - om Nordtveit spiller nok kamper for Arsenals A-lag.

- Vi er rimelig godt fornøyd med dette, men føler at vi har gitt mye. Det føler vel Arsenal også, og det er vel slik forhandlinger skal være, sier Ingolf Steensnæs til VG Nett.

Diskutér overgangen her!

Arsenal-manager Arsene Wenger var nylig på plass i Haugesund for å se Nordtveit i aksjon, og det engelske storlaget kom med et bud på spilleren som ble avslått. Nordtveits agent Jim Solbakken har tidligere hevdet at summen FKH krevde var "umenneskelig".

Ingolf Steensnæs sier at han ikke kjenner seg igjen i Solbakkens fremstilling.

- Forhandlingene har vært tøffe, men vi føler de har vært ekstremt bra. Det som har stått i pressen kjenner vi oss ikke igjen i.

- Hvorfor har dere ombestemt dere?

- Vi har ikke ombestemt oss, men har hele tiden vært i forhandlinger med Arsenal.

Vil skjerme Nordtveit

Nordtveit, som har vært på banen i seks seriekamper denne sesongen, har hele tiden vært klar på at han ønsker overgang til den engelske toppklubben.

På pressekonferansen i ettermiddag ba klubben om at mediene ikke tar kontakt med Nordtveit nå, som følge av stort press mot unggutten.

- Hvordan reagerer han på at handelen er i orden?

- Han var kjempeglad, svarer Steensnæs.

FK Haugesund må dele inntektene av salget med diverse investorer, men klubben får ifølge Haugesunds avis halvparten av overganssumen, mens investorer og moderklubbene Vats og Skjold får 7,5 prosent hver.

- Etter det jeg har skjønt vil investorene bruke pengene inn i klubben igjen, sier Ingolf Steensnæs.

Hva mener du om overgangen - diskuter nederst i artikkelen!

Her kan du lese mer om