VANT GULL: Røa-jentene jubler for en av scoringene i finalen mot Asker. Foto: Scanpix

Røa vant NM-gull

Anført av Lene Mykjåland scoret Røa på sine tre første sjanser og punkterte cupfinalen mot Asker i de første 15 minuttene. Men det var bare så vidt det holdt til kongepokal.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

- Helt utrolig. Jeg har drømt om å få spille cupfinale, og om å få vinne den. Når jeg scoret også så er det helt fantastisk, sa den blide 19-åringen etter å ha herjet med Asker-forsvaret og scoret to mål i 3-2-seieren.

Hun har EM-sølv for U19-lag fra før, men nølte ikke med å erklære at lørdagens opplevelse var større. Og etter sitt gode spill ble hun naturlig nok lansert som landslagskandidat også.

- Lene er et av de største talentene i norsk fotball. Hun kan nå så langt som helst, er attesten fra Røa-trener Geir Nordby. Bare hun får være skadefri...

- Uff, hvilke skader er det jeg ikke har hatt? Det har vært veldig mye, og jeg får frysninger av å tenke på det, men nå er jeg helt frisk. Det som mangler er kamptrening, og det var litt flaut at jeg måtte ut med krampe. Men så var det veldig tung bane på Bislett, sa Mykjåland.

Drømmestart

Hun ga laget sitt en drømmestart da hun etter bare 48 sekunder scoret etter vakkert samspill med midtspiss Linda Stadsøy.

- Jeg spilte ballen til Linda og håpet at hun skulle tre den gjennom til meg. Hun gjorde det med hælen. Et øyeblikk var jeg redd for at jeg skulle være offside, men heldigvis var jeg det ikke, sa hun etter sin iskalde scoring alene med keeper.

Før kvarteret var spilt la hun på til 3-0, og det målet skulle til slutt gjøre Røa til mester.

- Ballen ble spilt opp på Linda, som var i duell med en Asker-spiller, og så kom den til meg. Jeg prøvde bare å skyte på første berøring, for jeg trodde jeg hadde noen i ryggen.

Hun hadde flere gode forsøk på å fullføre et hat trick, men mot slutten tok kreftene slutt. Fra benken så hun Asker score sitt annet mål og duke for en spennende avslutning på en kamp Røa til da så ut til å ha full kontroll på.

- Det var forferdelig å se på fra benken. Pulsen var like høy som da jeg var på banen. Men det holdt for oss, og i kveld skal jeg ha det veldig, veldig gøy, sa hun.

Sørlandssuksess

Ungjenta fra Kristiansand er Start-fan, men verken hun eller noen annen har opplevd Start i en NM-finale. Nå er hun selv blitt cuphelt fra Sørlandet, selv om hun måtte flytte til Oslo for å få det til.

- Sesongen i Røa har vært en stor glede. Det er mange koselige jenter her, og det var en viktig grunn til at jeg valgte denne klubben, sa Mykjåland som har kjente også i lørdagens tapergarderobe.

Hun deler leilighet med Asker-spiller Bettina Langlo Jevne et par lange utspark fra Bislett. Jevne måtte starte på benken og så derfra Mykjåland langt på vei avgjøre kampen. Da Jevne ble kastet innpå 20 minutter før slutt, var det snart Mykjålands tur til å se på fra benken - mens Jevne gjorde hele forarbeidet til 2-3-målet.

Men to mål slår en målgivende, og NM-pokalen avgjør skryterett i leiligheten hele vinteren.

- Men noe mobbing kommer det ikke til å bli, sa Mykjåland og tenkte seg om et øyeblikk.

- Jo, kanskje litt.

NM-finale fotball kvinner lørdag:Asker - Røa 2-3 (1-3)
Bislett stadion. 8856 tilskuere. Mål: 0-1 Lene Mykjåland (1), 0-2 Kristine R. Edner (13), 0-3 Mykjåland (14), 1-3 Lisa-Marie Woods (21), 2-3 Leni Larsen Kaurin (84). Dommer: Hege L. Steinlund, Furuflaten. Gult kort: Linda Medalen (83), Asker.
Asker (4-4-2): Jeanette Stavsholt - Siri Nordeide Grønli, Toril Hetland Akerhaugen, Linda Medalen, Janne Stange - Leni Larsen Kaurin, Lisa-Marie Woods, Ditte L. Larsen, Reidun Nilsen (Bettina Langlo Jevne fra 70.) - Ragnhild Gulbrandsen, Lindy Melissa Wiik.
Ubenyttede reserver: Chrtistine Liback, Ann-Mariell Storvold, Gunhild Kvaalen Herregården, Kristin Stundal, Hanne Ruud Reksten, Pernille Frostad Bakken.
Røa (4-3-3): Silje Vesterbekkmo - Elisabeth Wahlin, Siri Nordby, Marit Fiane Christensen, Mone Gjesteby - Marie Knutsen, Karin Bredland, Kristine R. Edner - Guro Knutsen (Beate Myrvold fra 90.), Linda Stadsøy (Marthe Braavold Johansen fra 74.), Lene Mykjåland (Christiane Meløy Christensen fra 82.).
Ubenyttede reserver: Ane Eriksen Sigernes - Hedda Strand Gardsjord, Julie Dønnestad, Linn Meløy Christensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder