Helstad toppscorer på 124 minutter

FOTBALL

BERGEN (VG Nett) (Brann - Strømsgodset 3-1) Thorstein Helstad er eliteseriens toppscorer med tre mål. Samtidig har han spilt minst av alle i tetsjiktet på toppscorerlisten.

Publisert: Oppdatert: 16.04.07 22:54

Referat og bilder fra Brann - Strømsgodset

Helstad ble i kveld byttet ut etter 67 minutters spill med Robbie Winters. Mot Stabæk ble han tatt av banen med 33 minutter igjen på klokka.

- I de to første kampene har det vært helt greit. I den første måtte jeg jo bare ut (fikk omgangssyke underveis i kampen, journ. anm), og i dag var den en eller annen som tråkket meg på kneet. Så det er det ikke noe å si på i det hele tatt, sier Helstad.

Det betyr at effektiviteten til Helstad er dobbelt så bra som Steffen Iversen (RBK), Olivier Occean (LSK) og Patrice Bernier (TIL). De tre spissene har scoret to mål i årets eliteserie, men samtlige har spilt langt flere minutter enn den dødelig effektive Brann-spissen.

Med kveldens to scoringer for Brann, troner Helstad alene øverst på toppscorerlista med tre fulltreffere så langt.

Pene angrep

Måljakten begynte allerede etter syv minutter, da Helstad fikk avslutte et flott angrep fra Brann.

Ardian Gashi så Bengt Sæternes, og forærte han ballen med en genial pasning. Angriperen spilte ballen videre til Jan Gunnar Solli, som slo inn til sin gode venn Helstad.

Spilleren med trøye nummer 22 nølte aldri, og vips sto det 1-1.

For to minutter før dette hadde Christer George laget sjokkbølger i Bergen.

Allerede etter fem minutter rev han seg løs fra sin oppasser Cato Guntveit, og styrte inn Strømsgodsets ledermål.

Men Helstad ville det annerledes. Først utlignet han, og etter 55 minutter sendte Brann opp i en 2-1-ledelse etter nok et vakkert forarbeid.

Igjen var Jan Gunnar Solli sentral, denne gang som arkitekt. Han spilte ballen til Guntveit. Og foran mål lurte Helstad igjen.

- Det første er en sleiv. Det andre er etter et kjempeinnlegg og var et fint mål, sa målgjøreren til TV2 da han ble byttet ut.

Winters i 100

Som nevnt ble altså Helstad byttet ut etter 67 minutter. Uten at mannen som erstattet han ville være noe dårligere.

Robbie Winters, som ble vraket til fordel for Bengt Sæternes, behøvde ikke mange minuttene for å gi trener Mons Ivar Mjelde svar på tiltale. Først plasserte han en kjempesjanse i stanga. Nærmere kommer en faktisk ikke.

Men lykken sto Winters bi, og i sin 100. kamp for Brann fikk også skotten, som egentlig ikke ville spille i Bergen i år, en forløsende scoring.

I regien, banens kanskje beste spiller, Jan Gunnar Solli.

Dermed er Brann i delt serieledelse med Lillestrøm etter to kamper.

Og i Bergen har man igjen begynt å snakke om gull.

Her kan du lese mer om