I TELEFON-TRØBBEL: Start-trener Stig Inge Bjørnebye (i midten) hadde ikke mye å hoppe i taket for i går. Dessuten ble han sendt på tribunen. Foto: Scanpix

Bjørnebye sendt på tribunen under Ålesund-kampen: - Jeg snakket med moren min

(VG Nett) Tv-bildene viser at Stig Inge Bjørnebye fra tribunen prater i telefon samtidig med at Bård Wiggen gjør det samme fra Start-benken. - Jeg snakket med moren min, hevder Bjørnebye selv.

Harald Amdal
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Start-treneren ble sendt på tribunen et stykke ut i andreomgang i tapet mot Ålesund på Sør Arena i går. Men ifølge fvn.no klarte ikke den tidligere landslagsspilleren å sitte rolig i mer enn noen få sekunder. Bjørnebye snek seg nemlig ned bak Start-benken igjen - trolig for å hente en mobiltelefon.

Han rakk å veksle noen ord med Starts styreformann Erik Solér - før han ble sendt tilbake til tribunen av fjerdedommer Espen Larsen.

Fvn.no skriver videre at Stig Inge Bjørnebye fra andre rad på tribunen både snakket og tastet ivrig fra mobiltelefonen. Samtidig sto Starts toppspillerutvikler, Bård Wiggen, nede ved benken og mottok samtaler og tekstmeldinger.

Wiggen ga hele tiden beskjeder til assistenttrener Hans Tvedte, som ledet laget etter at Bjørnebye ble forvist til tribunen.

- Pratet med mamma

Da Bjørnebye møtte pressen i mixed zone etter kampen nektet han for å ha kommunisert med benken etter utvisningen.

- Nei, jeg snakket med moren min på telefon, svarte Bjørnebye da NRK konfronterte han med den hyppige mobilbruken fra tribunen.

Normalt en kamps karantene

Etter det fvn.no kjenner til er det usikkert hvorvidt Bjørnebyes ivrige telefonering rapporteres av hoveddommer Svein Oddvar Moen til Norges Fotballforbund (NFF). Men dommerteamet gjør åpenbart ikke jobben sin godt nok - om ikke Start-trenerens «spasertur» ned bak benken innrapporteres.

- Alle elementer som er kjent kan både øke og redusere straffen man får. Dommeren leverer rapport innen 24 timer på det han og dommerteamet har observert. I tillegg kan treneren selv uttale seg. Så blir det opp til disiplinærutvalget i NFF hvor lang straff han får, sier NFFs dommersjef, Rune Pedersen til fvn.no.

Normalt skal en trener etter reglene ha én kamps karantene etter å ha blitt sendt på tribunen, legger den tidligere toppdommeren til.

Straffen blir etter alt å dømme høyere - om disiplinærutvalget finner det for godt at Bjørnebye pratet med toppspillerutvikler Bård Wiggen. For når en trener er vist bort fra banen, fratas han nemlig retten til å kommunisere med laget sitt resten av kampen.

- Behandlingen av saken blir ikke gjort før tidligst i morgen. Mulig det drøyer helt til onsdag, sier Roger Solheim, informasjonssjef hos Norges Fotballforbund, ifølge fvn.no.

Akseptert

Da Stig Inge Bjørnebye møtte pressen etter kampen, forsøkte han å avdramatisere situasjonen der han ble sendt til tribunen

- Jeg ropte kun til dommeren at jeg mente at han måtte tillate mer fysisk spill. Jeg syntes terskelen var for lav. Fordi det var mye støy fra tribunene ropte jeg det flere ganger, sier Bjørnebye.

- Hvordan påvirket utvisningen resten av kampen for deg og Start?

- Jeg så bedre, svarte Bjørnebye og gliste.

- Hva sa du til dommeren etter kampen?

- Jeg gikk inn i dommergarderoben og takket for kampen. Jeg aksepterer utvisningen selv om jeg ble overrasket, sier Bjørnebye.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder