Bamba klar for Brann: - Et perfekt valg

BERGEN/OSLO (VG) Brann bekrefter at Daouda Bamba er klar for klubben. Tidligere i dag signerte også midtstopper Christian Eggen Rismark (27).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg er akkurat ferdig med den medisinske testen, så snart signerer jeg, meldte Bamba til VG onsdag ettermiddag – etter at han kom fra Kristiansund tidligere på dagen og deretter fulgte Brann-treningen fra tribunen på Brann stadion.

Senere onsdag kveld bekreftet Brann at spissen har signert en avtale ut 2021.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I møte med pressen på Brann Stadion er han overbevisende når han forteller at dette ikke var et vanskelig valg.

– Nei, nei, nei. Det er Brann. Alle vet at det er det beste laget i Norge, så det er et perfekt valg. Jeg er veldig glad, sier en tydelig blid Bamba.

Ifølge Bergens Tidende aksepterte Kristiansund Branns bud på 8–9 millioner kroner for den syv seriemål sterke spissen, og Bamba blir ikke den eneste overgangen som gulljegerne fra Bergen treffer på i overgangsinnspurten.

Også Ranheim bekrefter at midtstopper Christian Eggen Rismark, barnebarnet til Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen, har vært gjennom den medisinske sjekken med Brann og er enig om de personlige betingelsene.

Bød flere ganger

Etter det VG kjenner til, har Brann kommet med flere bud på Ranheims forsvarssjef gjennom sommeren. Etter søndagens 0–0-kamp mot Start gjenopptok partene samtalene, tirsdag ble det enighet om en overgangssum og onsdag ble Eggen Rismark klar.

les også

Lokalpressen bekymret for Brann: – Helt krise

– Det er en viss logikk i at hvis du skal dra fra oss, må det være til noe som er større. Dette er en vurdering vi har gjort, som er til beste for spilleren og klubben. Både i år og i fjor har Christian vært omtalt og ettertraktet, og han har uttrykt ønske om å ta det neste steget. Her hadde vi uansett realisert et salg etter sesongen, sier daglig leder Frank Lidahl i Ranheim til VG.

– Det er fantastisk. Det er en stor klubb og en klubb som er i god posisjon og driver godt, så jeg føler det var et naturlig steg når den muligheten kom for min del, sier Christian Eggen Rismark, som har jobbet både som lærer og på DnBs kundeservice ved siden av fotballen i Ranheim.

Nå blir han heltidsproff i Bergen med kontrakt ut 2021-sesongen – blant annet etter å ha konferert med bestefar Nils Arne Eggen:

– Måtte ta en liten runde internt. Han kom med gode råd og var positiv, og det var jeg glad for. Han er Rosenborg-mann, men han heier på meg når jeg spiller for Brann.

– Er du Rosenborg-supporter selv?

– Når man er trønder, har man alltid et hjerte for Rosenborg. Men når jeg tar på meg Brann-drakta så er det lite tanker om det.
Det blir utelukkende artig og givende å kjempe mot dem i gullkampen. Det er en situasjon jeg aldri har vært i som spiller før, sier Christian Eggen Rismark.

les også

Stabæk-Ohi bekrefter Vålerenga-interesse: – Det er ikke så veldig aktuelt

Pris: Snaut tre millioner

Den venstrebente midtstopperen koster trolig i underkant av tre millioner kroner, ifølge VGs opplysninger. Det gjør ham til historiens dyreste Ranheim-spiller. Dersom Bamba går for rundt ni millioner, snakker man den heftigste spillerinvesteringen som er gjort på rundt ti år i Brann.

– Jeg har ikke greie på hvor mye penger vi gir for ham, en hvis du ser på hva konkurrentene våre holder på med, er det bare småpenger, hevder Brann-trener Lars Arne Nilsen, som før Bamba selv bekreftet signeringen sa følgende til VG om spissen:

– Han er energisk, springer, er tøff i duellspillet, kjapp, kvikk, scorer mål. Det er en god spiss jeg tror kommer til å passe godt inn i vår måte å spille på, spår Nilsen.

I fjor sommer var Brann også i en god posisjon på tabellen. Da var Nilsen mer opptatt av å beholde dem han hadde, enn å få inn flere. Denne sommeren har Brann nær gått berserk på overgangsmarkedet.

– Det er ikke så vanskelig å lære av det (sommeren i fjor), men har du ikke penger så har du ikke penger. Det som er fantastisk det er det at det er den gruppa som er her i dag som har gjort at vi har kommet i posisjon til å komme hente spillere. Endelig kan vi være med og kjempe om spillere på det nivået , og da kan vi være med og kjempe om medalje i Bergen, og det er deilig, sier Lars Arne Nilsen.

Kan ende med syv (!) signeringer

Branns travle sportssjef Rune Soltvedt har heller ikke besvart VGs henvendelser. Det er kanskje ikke så rart, så mye som han har hatt å gjøre på tampen av overgangsvinduet:

  • Fredag hentet Brann den tidligere landslagsspilleren Ruben Yttergård Jenssen fra nederlandske FC Groningen som erstatter for Sivert Heltne Nilsen.
  • Tirsdag fremskyndet Brann overgangen til Odds venstreback Thomas Grøgaard, som opprinnelig skulle komme i januar neste år, slik at han blir spilleklar umiddelbart.
  • Samtidig presenterte Brann en gammel kjenning: Håkon Oppdal blir Brann-keeper igjen fra januar etter at kontrakten hans med Start utløper.
  • Tirsdag kveld ankom det svenske midtstoppertalentet Jesper Löfgren Bergen. Han blir Brann-spiller fra 1. januar.
  • Ranheims forsvarssjef Christian Eggen Rismark er altså klar for Brann-spill umiddelbart.
  • Fra før har Brann sikret seg Ranheims midtbanespiller Kristoffer Løkberg som bosman-signering. Han blir Brann-eiendom fra januar. Her var Ranheim klare på at det var uaktuelt for bergenserne å kjøpe fri Løkberg allerede nå.
Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder