GIGANTER: Cristiano Ronaldo (t.h.) er ikke lenger i Real Madrid, men om du ønsker å se hans Juventus og Lionel Messis (t.v.) Barcelona, er det Strive som gjelder. Foto: JOSEP LAGO / AFP

Strømmetjeneste skal vise La Liga- og Serie A

Ønsker du å se Cristiano Ronaldo og Lionel Messi denne sesongen, må du benytte deg av strømmetjenesten Strive.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over ett år gammel

Det bekrefter sportsrettighetsselskapet IMG i en pressemelding mandag, med litt under to uker til startskuddet går for La Liga- og Serie A.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for IMG og for alle fotballfans i Skandinavia. Dette er to av de mest populære ligaene i verden, og Barcelonas Lionel Messi og Juventus’ nysignerte Cristiano Ronaldo er to av planetens beste spillere. Begge ligaene er veldig populære i Norden, sier Kristian Hysén, president i IMG Sverige, i pressemeldingen.

Ønsker du å få med deg de spanske og italienske storlagene i aksjon i hjemlig serie, må du ta i bruk strømmetjenesten Strive, som vil bli lansert før de første kampene sparkes i gang den 17. august.

Tjenesten koster 79 kroner i måneden eller 499 kroner i året, heter det i pressemeldingen, og du kan bruke data, tablet, mobil samt Apple TV og Chrome Cast for å få med deg kampene. Til sammenligning koster TV 2 Sport Premium, som du trenger for å se Premier Leauge, 399 kroner i måneden.

les også

Dette kan Ronaldo-overgangen bety for italiensk fotball

– De som i dag ser på fotball, må ofte for betale dyre sportspakker. Vi ønsker å tilby en slags à la carte-meny der du betaler for det du vil se og ikke alt annet også. Det skal være rimelig og fleksibelt, og der ønsker vi å gå i bresjen, sier Hysén til VG.

Han vil ikke si noe om prisen IMG har betalt, forteller at de første kampene nok går med engelsk kommentator, men at de er i gang med prosessen for å hente lokale kommentatorer. I tillegg bekrefter han at avtalen dreier seg om de tre neste sesongene av både La Liga og Serie A, altså ut 2020/21-sesongen.

– Det skal spilles 380 kamper i La Liga og 380 i Serie A. Alle de vil du kunne se på Strive, og så vil vi i fase to vurdere om vi skal opprette en lineær TV-kanal for å vise frem innholdet vårt der også, sier Hysén.

les også

Slik er status på alle klubbene i Serie A

Pluss content

Avtalen betyr samtidig at Viasat ikke lenger vil vise La Liga eller Serie A, noe kanalen har gjort de siste tre årene.

PS: Girona og Valladolid sparker i gang La Liga den 17. august klokken 20.15. I Serie A er det Juventus og Chievo som møtes i den første kampen, lørdag klokken 18.00.

Mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. La Liga
 3. Serie A

Flere artikler

 1. Pluss content

  Se Messi og Ronaldo live på VG+

 2. Messi-statistikken som knuser alle

 3. La Liga-kommentator før «El Clásico»: – Et slag i trynet for Real Madrid

 4. Ekspert om Ronaldos første halvår i Juventus: – Har levert på et skyhøyt nivå

 5. Superspissen om Ronaldo-kjøpet: – De sparket meg ut

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder