I TENKEBOKSEN: Petter Northug er usikker på om han skal satse på ski neste sesong. Nå må han muligens også ta stilling til et erstatningssøksmål. Foto: FRODE HANSEN / VG (innfelt: SKJERMDUMP: INSTAGRAM.COM/JANTELOV1)

Northug la ut navnet på voldtektstiltalt Molde-spiller - kan bli tatt til retten

Advokat Øyvind Panzer Iversen sier at de vil vurdere rettslige skritt mot Petter Northug, det etter at skistjernen la ut navnet på den voldtektstiltalte Molde-spilleren på sosiale medier.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg synes Northug sitt utspill er langt over streken, og ulovlig. Jeg vurderer det for å være en ærekrenkelse, og nå vil vi vurdere hvordan vi skal håndtere det videre. Ærekrenkelse er ikke straffbart, men vi vil ikke utelukke et erstatningskrav. Vi kommer til å foreta en grundig vurdering.

Det sier Øyvind Panzer Iversen i advokatfirmaet Øvrebø Gjørtz til VG. Han er forsvareren til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt.

les også

Molde-spiller tiltalt for sovevoldtekt

Bakgrunnen er at Petter Northug la ut navnet på den voldtektstiltalte Molde-spilleren da Rosenborg tok imot Molde denne helgen. Northug var selv til stede på kampen, og det var i en såkalt instagram-story at skistjernen «outet» Molde-spilleren.

«[Molde-spillerens navn] ska fengsles! 3–0» skrev Northug i en video av RBK-fansen som sang nettopp det.

Litt senere slettet Northug, som har over 400.000 følgere, videoen - og la ut en ny en.

«Sorry! Noen skal fengsles <3 4–0» fulgte han opp med.

les også

Rosenborg knuste Molde med Bendtner og Søderlund fra start: – Dette blir jævla bra

– Når man navngir på den måten Northug gjør, er man over kanten, mener advokaten, og sier at de har et øye på hvem som navngir spilleren og hvordan det gjøres.

På spørsmål om hva Northug-leiren tenker om et mulig erstatningskrav, svarer manager Are Sørum Langås følgende i en SMS:

– Det ble lagt ut en film fra tribunen med sang om en spiller som skulle fengsles og en tekst med innholdet i sangen. Dette ble umiddelbart slettet da han ble gjort oppmerksom på sammenhengen og saken rundt nevnte spiller. Utover det har jeg ingen kommentar.

Norges Skiforbund, hvor Petter Northug fortsatt har landslagskontrakt, har ingen kommentar til skistjernens Instagram-utspill, utover at de henviser til hans manager Are Sørum Langås. Det skriver kommunikasjonssjef Espen Graff i en SMS til VG.

les også

Lar voldtektstiltalt spiller fortsette: Kinkig, men riktig

PS: Spilleren hevder seg uskyldig i tiltalen, som har en strafferamme på mellom tre og ti år i fengsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder